Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Двоє здібних студентів Луцького вишу отримуватимуть академічну стипендію Президента України

Вероніка Михайлюк та Юрій Губарик – вправні у навчанні, науковій діяльності, громадському житті.

Фото: lntu.edu.ua.

Двоє здібних студентів Луцького вишу отримуватимуть академічну стипендію Президента України

Щороку студенти ЛНТУ мають можливість отримати академічну стипендію Президента України

Вона призначається студентам-відмінникам, які найбільше відзначилися в навчальній та науковій роботі. 

Про це повідомляє Луцький національний технічний університет.

Сьогодні вітаємо студентів Вероніку Михайлюк та Юрія Губарика, яким призначили стипендію Президента України на ІІ семестр 2023/2024 навчального року.

Вероніка Михайлюк – студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Екологія». Окрім високих результатів навчання, дівчина активно займається науковими дослідженнями у сфері зміни клімату, бере участь у різноманітних конкурсах, програмах внутрішньої та міжнародної мобільності.

«Я навіть не думала подаватися на стипендію, бо просто займалася тим, що мені цікаво: писала наукову роботу, брала участь в конкурсах, отримувала грамоти і робила те, що люблю», - розповідає Вероніка.

Наукове дослідження, яке нині проводить дівчина, стосується регіональних проявів змін клімату на території Черемського природного заповідника, із яким кафедра екології тісно співпрацює й на базі якого наші студенти мають можливість проходити практику та навіть бути працевлаштованими. Невдовзі результати свого дослідження Вероніка Михайлюк презентуватиме в Одесі на конкурсі наукових робіт, де одночасно власні роботи на природничі теми демонструватимуть студенти з різних університетів України.

Разом з тим, нещодавно Вероніка отримала й досвід внутрішньої мобільності, паралельно вивчаючи екологічну безпеку  у Хмельницькому національному університеті. А ще, здобула враження від міжнародної мобільності, долучившись до літньої школи у Вроцлаві (Польща).

«У Вроцлаві проходила літня школа, що поєднує екологію та економіку в аспектах сталого розвитку. Її учасниками були студенти з різних університетів України, ми проживали у гуртожитку, навчалися англійською мовою, отримали стипендію та, головне – це була цікава практика в плані комунікації з різними студентами і людьми з різних професій. Це дуже хороша можливість для студентів, для взаємодії, ознайомлення із Європою, зокрема в питаннях поєднання екології та економіки», - додає студентка.

Серед причин, чому дівчина гідна отримати президентську стипендію, стало й те, що здобувачка є активною учасницею студентського самоврядування і певний час очолювала студраду факультету. Щодо подальших планів зауважує: «Я просто цікавлюся темою природоохоронних заповідних територій і загалом зміною клімату, яка відбувається у світі, а усе це можна простежити, роблячи невеликі дослідження. А ще, можливо, вступатиму в аспірантуру, аби продовжити свою наукову діяльність за супутнім напрямом».

Про себе розповідає і студент 2 курсу скороченої форми навчання спеціальності «Автомобільний транспорт» Юрій Губарик. Цього юнака багато хто знає, адже він є одним із тих студентів, які посилено працювали над розробкою автомобіля багі.

До ЛНТУ Юрій вступив після коледжу, де завершив 4 курси, отримавши червоний дипломом. Успішність студента в університеті продовжує вражати, адже уже впродовж трьох семестрів поспіль його результати навчання – відмінні.

«Отриманням цієї стипендії я зацікавився ще на 1 курсі, коли викладачі розповіли про різновид таких стипендій та можливості їх здобуття. Так, у мене з’явився стимул і з кожним семестром я докладав більших зусиль, писав наукові публікації, готував тези, з хлопцями робив проект багі, до чого ми доклали найбільше сил, і мої старання були побачені», - розповідає нинішній стипендіат.

Наразі Юрій Губарик паралельно працює за спеціальністю, вдосконалюючи свої професійні навички, встигає бути кращим на своєму потоці і разом з колегами готується реалізовувати новий проект «Формула 1» із розробки авто, створеного на базі мотору від мотоцикла. Автомобіль розвиватиме швидкість до 150 км\год, що дозволить студентській команді взяти участь у міжнародних змаганнях.

Стипендіат наголошує, що уже готується до вступу на магістратуру, аби продовжувати здобувати освіту і одночасно розвиватися у науці, а ще планує взяти участь у програмі міжнародної мобільності.

«Мені здається, якщо людина чогось прагне,  має якийсь стимул до навчання, до розвитку, то будь-хто може це отримати. Те ж стосується і отримання стипендії: якщо людина прагне розвиватися, вона може додати собі стимул цією винагородою», - зауважує Юрій Губарик і висловлює вдячність адміністрації та викладачам ЛНТУ, які підтримували, допомагали і стимулювали.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Майбутні лісівники Волині здобували практичні навички у лісі.

Реклама Google

Telegram Channel