Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Очільник Одещини розказав, що його врятувало під час ракетного удару

Рашисти регулярно обстрілюють Одесу.

Фото Главком.

Очільник Одещини розказав, що його врятувало під час ракетного удару

Олег Кіпер: «Ми запрошуємо усіх лідерів країн. Але слід усвідомлювати, що тут у нас їх може очікувати»

Керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер розповів, що під час обстрілу Одеси 15 березня він з колегами міг опинитися в самому епіцентрі повторного удару. Проте їх врятувало запізнення до місця події. Про це Кіпер повідомив у інтерв’ю «Главкому».

«У нас в той день була нарада. Коли дізналися про приліт, виїхали з колегами на місце. І за рахунок того, що десь пробки були на дорогах, буквально на п’ять хвилин пізніше приїхали після другого прильоту. Так само могли опинитися в епіцентрі удару», – розповів очільник Одеської адміністрації.

Чиновник пригадав командира полку «Цунамі» бригади Нацполіції «Лють» Олександа Гостіщева. 15 березня він приїхав на місце удару після першого прильоту і зателефонував Кіперу.

«Вони разом із керівником Нацполіції були там. Вони швидше змогли добратися до місця першого прильоту. Він подзвонив і сказав: «Я на місці, приїхав тут, зараз будемо розбирати». Але через дві хвилин був другий приліт і все, Саші немає», – зауважив очільник Одеської адміністрації.

Олег Кіпер повідомив, що в Одесі завжди готові організувати зустріч для будь-якого керівника держави. Адже коли людина дивиться війну по телебаченню – це одне, а коли бачить на власні очі – це інше. 

«Це допоможе розповсюджувати нам інформацію про те, що відбувається. Яскравий цьому приклад – приїзд грецького прем’єра. Під час його візиту було влучання «Іскандера» у декілька сотень метрів від гостя. Я думаю, він зрозумів більше, ніж раніше, що таке війна. Людина була вперше в Україні і його ворог ось так зустрів», – розповів очільник Одеської адміністрації.

За його словами, емоції не передаються по телебаченню, а з екрану телевізора інформація про прильоти – це просто статистика. Тож коли люди приїжджають, бачать емоції інших, тоді вони усвідомлюють, що насправді відбувається, вважає Олег Кіпер.

Реклама Google

Telegram Channel