Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Україні водіїв штрафуватимуть за бруд на машині

Навіть у дуже поганих умовах водій обов’язково повинен слідкувати за чистотою деяких частин свого авто.

Фото ілюстративне.

В Україні водіїв штрафуватимуть за бруд на машині

Часто водії нехтують чистотою власного авто, особливо у холодну пору року. Ну звісно ж — скоро машина знову забрудниться болотом та протиожеледними засобами

Та насправді навіть у дуже поганих умовах водій обов’язково повинен слідкувати за чистотою деяких частин свого авто. Йдеться про лобове скло (логічно, щоб була видимість) та номерні знаки.

Про це інформує Автотема.

 Згідно зі статтею 121-3 – «Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів», водій не має права керувати забрудненим авто з забрудненими номерами.Патрульні мають право оштрафувати водія, якщо номери авто не можна прочитати з відстані 20 метрів. Протокол можна отримати, навіть якщо у номерах не читається мінімум 1 символ.

Звісно, деколи патрульні обмежуються попередженням. Та при першому такому правопорушенні можуть накласти штраф у розмірі 1190 грн. Якщо протягом року водій ще раз попадеться на такому ж порушенні, то йому «світить» штраф у подвійному розмірі. Також суд може призначити від 30 до 40 годин громадських робіт.

Читайте також: « Що таке PLA пластик та де він використовується під час 3д друку».

Реклама Google
 

Telegram Channel