Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Планшет – універсальний гаджет під сучасні завдання

Реклама.

Фото: kvshop.com.ua.

Планшет – універсальний гаджет під сучасні завдання

Застосування нових технологій суттєво спрощує життя сучасній людині. З'являються нові пристрої, що дозволяють автоматизувати різні завдання та процеси. Таким пристроєм поряд зі смартфоном та ноутбуком прийнято вважати планшет. Це багатофункціональний девайс, що має великий екран щодо смартфона та достатній набір можливостей.

Залишається лише оцінити кожен момент, щоб правильно визначитися з екраном, обсягом оперативної та вбудованої пам'яті, процесором, комунікаціями та іншими характеристиками. Важливо купити планшет виходячи із завдань та цілей, щоб знайти саме те, що дійсно потрібно. Також це дозволить заощадити, обираючи раціональне рішення.

Екран

Основну увагу потрібно приділити діагоналі, яка вимірюється у дюймах, і на вибір є такі варіанти:

  • 7 (найменший варіант, що підходить для геймерів, з комфортом відображає потрібну інформацію);
  • 8 – 9,6 (крім перегляду фільмів та читання діагональ дозволить комфортно працювати з текстом);
  • 9,7 – 10,1 (універсальні рішення для геймерів та офісних працівників);
  • 10,2 – 12,6 (діагональ для імітації нетбука, дозволить максимально поринути у зображення).

Обов'язково враховується матриця, що використовується. Варіант TFT (TN, MVA) застосовується у бюджетних версіях, не відрізняється високою якістю. IPS (PLS) має широкі кути огляду і насичені відтінки. OLED-дисплеї засновані на роботі світлодіодів, чудово передають контрастність та насиченість картинки.

AMOLED/Super AMOLED відрізняються не лише якістю картинки, а й енергоефективністю. LTPS-матриці мають природне перенесення кольорів, що важливо для геймерів. Liquid Retina – такі матриці використовують у пристроях Apple.

Продуктивність

Перший чинник визначення продуктивності – це процесор. Використовується від 2 до 10 ядер, середнім оптимальним значенням є 6 ядер для нескладних і простих завдань. У парі із процесором працює оперативна пам'ять об'ємом від 1 до 16 Гб. Оптимальний показник – це 4-6 Гб, забезпечуючи швидке виконання поставлених завдань.

Вбудована пам'ять від 16 Гб до 2 Тб. Вибір залежить від кількості інформації, що зберігається, адже хтось любить скачати фільми та серіали, інші змушені використовувати планшет тільки для документів. Оптимальним середнім показником є 64-256 Гб.

Додатковий функціонал

Бездротовий інтернет 3G чи 4G є обов'язковим моментом, як і модуль Wi-Fi. Слот для SIM-карти дозволить перетворити планшет на переговорний пристрій. Функція NFC перетворює девайс ще й на платіжний інструмент.

Реклама Google

Telegram Channel