Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Чехія може передати Україні вдвічі більше боєприпасів, ніж очікувалося

Разом - до перемоги!

Фото Главком.

Чехія може передати Україні вдвічі більше боєприпасів, ніж очікувалося

За словами глави чеського МЗС, боєприпасна ініціатива країни вже приносить свої плоди та впливає на бойові дії в Україні

Українським військовим можуть передати вдвічі більше снарядів у рамках ініціативи Чехії. Можливе постачання 1,5 млн боєприпасів для артилерії. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє Главком з посиланням на Bloomberg.

«Ми можемо зробити набагато більше, ніж спочатку оголошена кількість (мова про 800 тис. боєприпасів для України – РЕД.)», – сказав міністр, зазначивши, що всього нашій країні можуть передати півтора мільйона снарядів.

Посадовець уточнив, що фінансування перших постачань боєприпасів необхідне до того, як розпочнеться їхнє відправлення в Україну. Тому чеська ініціатива сама по собі не буде достатньою для підтримки нашої країни.

На думку Ліпавського, ініціатива Чехії вже приносить свої плоди та впливає на бойові дії в Україні, попри те, що постачання снарядів ще не розпочалося. «Як ми бачимо, це вже допомагає Україні краще воювати, тому що вони знають, що у них буде постачання свіжих боєприпасів, що змінило їх погляд на використання поточних запасів», – додав він.

При цьому глава МЗС відмовився називати терміни доставки снарядів до України.

Реклама Google

Telegram Channel