Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У чому головний розвідник України бачить користь мережі Telegram

Кирило Буданов проти утисків свободи слова, але не тоді, коли будь-хто може зробити канал і писати «все, що йому заманеться».

Фотоколаж із сайту informator.ua.

У чому головний розвідник України бачить користь мережі Telegram

Очільник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов каже, що месенджер Telegram становить проблему для національної безпеки України.

Про це генерал-лейтенант Буданов заявив на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024.

«Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що їй заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакТим часом ше називається», – процитувало його «Громадське».

Буданов також додав, що він проти утисків свободи слова, але не тоді, коли будь-хто може зробити канал і писати «все, що йому заманеться».

Проте, за його словами, Telegram допомагає інформаційно впливати на людей на тимчасово окупованих територіях:

«Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут усередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш працює», – зазначив керівник ГУР.

Тим часом народний депутат Микола Княжицький ініціював у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонують запровадити регулювання для месенджера Telegram та подібних йому соцмереж.

За словами Княжицького, законопроєкт не пропонує блокування Telegram, а запроваджує «приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube». Зокрема, згідно з законопроєктом, такі платформи як Telegram муситимуть реагувати на поширення контенту з виправдовуванням російської агресії.

Станом на 27 березня законопроєкт за №11115 передали на розгляд комітету, йдеться на сайті Верховної Ради.

Читайте також: Данілова звільнили з поста голови РНБО за те, що назвав дипломата з Китаю нецензурним словом? (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel