Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі вирішили позичити гроші на термомодернізацію шкіл та лікарень

Ковель має отримати перший транш позики від Європейського інвестиційного банку в сумі 9 мільйонів 608 тисяч 990 гривень.

Волинь-нова

У Ковелі вирішили позичити гроші на термомодернізацію шкіл та лікарень

Під час сорок сьомої сесії Ковельської міської ради депутати прийняли рішення про здійснення місцевого запозичення на термомодернізацію семи об’єктів

Це – три заклади освіти (ліцей №7, школа №12, дитсадок №9), три – охорони здоров’я (центральна районна лікарня, клініко-діагностична лабораторія центральної районної лікарні, пологовий будинок) та адміністративна будівля на вулиці Незалежності, 73.

Про це інформує Ковельська міська рада.

 

 «Як ми уже повідомляли раніше, Ковель став учасником проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні», що фінансуються за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку згідно фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованої законами нашої держави.

Кредит надається на 20 років, під вигідні відсотки. Наголошувалось, що запозичені кошти місто має право розпочати віддавати, завдяки пільговому періоду, через п’ять років.

 

 Як зазначив міський голова Ігор Чайка, енергоефективність лишається актуальним питанням для нашої громади. Тож участь у такій масштабній програмі — великий шанс модернізувати інфраструктуру міста та зменшити витрати з бюджету на енергоносії.

Ковель має отримати перший транш позики від Європейського інвестиційного банку в сумі 9 мільйонів 608 тисяч 990 гривень для фінансування заходів проекту «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

У зв’язку з цим внесено зміни до показників бюджету Ковельської міської територіальної громади та включено ці кошти», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel