Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ніна Южаніна: Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом

Ніна Южаніна.

Фото Європейська солідарність.

Ніна Южаніна: Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом

Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом – про це повідомила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна

«Отримала відповідь від Рахункової палати про те, що провести перевірку повноти сплати податків суб’єктами, що проводять діяльність у сфері азартних ігор – не можуть; провести перевірку ефективності адміністрування – не можуть. Бо не вистачає трудових ресурсів, вони вже розподілені відповідно до Плану проведення заходів контролю», – повідомила Южаніна у соцмережах, інформує eurosolidarity.

«Відповідь очікувала, бо мала ж вже інсайд, що на засіданні палати 15.03 прийнято рішення – не здійснювати перевірки. Мільярди воюючій країні не потрібні – так визначила Ольга Піщанська і нові члени, дообрані в непрозорий спосіб і на догоду ОП», – констатує Южаніна.

«Тепер ще один інсайд: найближчим часом влада буде «протягувати» скорочення членів Рахункової палати до 7-9. Навіщо? Щоб звільнити решту, саме тих, хто пройшов прозорий конкурс і був обраний на законних підставах, але не задовольняє цю владу. Звільнити і зараз можуть, причину знайдуть, але тоді – немає більшості голосів», – пояснює Ніна Южаніна.

Раніше Южаніна повідомила, що гральний бізнес недоплатив у держбюджет більше 20 млрд грн. «3,5 роки як легалізовані азартні ігри. В минулому році вони пішли на домовленість з владою і заплатили частину в бюджет. Але є розрахунки, я звернулася до Рахункової палати, щоб перевірили несплату в попередні роки, яка складає 23 мільярди гривень. Візьміть їх в бюджет, і це будуть гроші, які не нашкодять економіці, а дадуть додаткові можливості для фінансування Збройних Сил», – наголосила Южаніна.

Реклама Google

Telegram Channel