Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У Луцьку розпочався Всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах

Конкурс триватиме протягом трьох днів.

Фото Суспільне.

У Луцьку розпочався Всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах

3 квітня у Луцьку розпочався Всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах імені Олександра Негоди

 

Участь у ньому взяли 68 музикантів.

Учасники приїхали до Луцька з Рівного, Львова, Тернополя, Київської та Волинської областей, розповіла Суспільному співорганізаторка конкурсу Ірина Вівчарук.

Конкурс відбувається вдруге, цього року він з дистанційного формату перейшов на живо. Учасників поділили на 6 категорій — за віком та терміном навчання у музичних закладах.

«Перші три категорії – це є музичні школи. Четверта категорія — це ліцеї, в основному, Львівській музичний ліцей ім. С.Крушельницької. Вони виконують велику форму та віртуозні п’єси. Наступні дві категорії це є коледжі – Рівненський, Волинський, Тернопільський», — зазначила Ірина Вівчарук.

Учасниця конкурсу Яна Ліпич.
Учасниця конкурсу Яна Ліпич.

 Розпочала конкурс вихованка Ковельської школи мистецтв Яна Ліпич. Дівчинка чотири роки вчиться грати на скрипці. «Мені було дуже сильно страшно, хоча я багато де виступаю. Але то другий раз, коли я плакала так сильно і хвилювалася», — каже учасниця.

Наймолодший учасник конкурсу — Андрій Голубенко з Рівного, грає на віолончелі. Хлопчику 7 років, він вперше бере участь у конкурсі на живо, розповіла його мама Олеся Голубенко.

Наймолодший учасник конкусу Андрій Голубенко з мамою.
Наймолодший учасник конкусу Андрій Голубенко з мамою.

 «Дуже схвально я ставлюсь до того, що в такий час ми виявляємо талановитих музикантів – скрипалів, альтистів, віолончелістів. Що батьки, педагоги і концертмейстери самовіддано працюють на ниві музичного мистецтва. Щоб досягати більшого, показати своє мистецтво і відчути себе Primus inter pares – Перший серед рівних», — каже голова журі Володимир Заранський.

Зі слів голови журі, Всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах імені Олександра Негоди у Луцьку триватиме протягом трьох днів.

Голова журі на конкурсі Володимир Заранський.
Голова журі на конкурсі Володимир Заранський.

 

Telegram Channel