Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Ніж у спину Зеленському: Борис Шефір зізнався, що хоче дружби з росією та любить її культуру

Сергій Шефір (ліворуч), Володимир Зеленський (по центру) та Борис Шефір.

Фото із сайту radiosvoboda.org.

Ніж у спину Зеленському: Борис Шефір зізнався, що хоче дружби з росією та любить її культуру

І скільки ще таких покидьків – малоросів – у команді Президента?

Це справді не підніжка, не удар, а у спину Володимиру Зеленському із найближчого оточення. Отож...

Колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського по «Студії Квартал-95» Борис Щефір зізнався, що любить російську культуру, прирівняв Євросоюз до СРСР та виступив за дружбу з російською федерацією. Його рідний брат, ексрадник президента Сергій Шефір заявив, що «категорично не згоден» із позицією Бориса.

В інтерв’ю «Радіо Свобода» Борис Шефір розповів, що виїхав з України (йому 64 роки) та не планує повертатися до кінця війни. Співпрацю із «Кварталом» через це йому довелося припинити.

Також прокоментував, що із Володимиром Зеленським вже два роки не спілкується, його дзвінки туди залишаються без відповіді, а сам президент «робить трохи не те, що мені подобається».

Шефір розповів, що його не влаштовує, як в Україні поводяться з російською культурою.

«Ну, от, ви бачите, я розмовляю російською, – каже Борис Шефір. –Я люблю російську мову, російську культуру... Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні.

Для мене це дурість. Якби я був поруч (із Зеленським. – Ред.) я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там зовсім інші установки».

«...Ми вулиці іменем Бетховена називаємо, а в нас була війна з Німеччиною. У нас війна з Путіним, а не з росією. Те, що там народ збожеволів, то це таке діло».

Також експартнер Зеленського висловився за «налагодження дружби» між росією і Україною та заявив, що Євросоюз перейняв модель Радянського союзу.

«Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з росією в тому числі. путін – не вічний, він здохне – і прийдуть нормальні люди. І з ними завжди можна… – каже Борис Шефір. – Ну, по ідеї, ми ж усе життя жили разом. Ну, я принаймні. Я все життя прожив в Радянському Союзі. І ми прекрасно уживалися...Я сподіваюся, що в нас з росією будуть прекрасні відносини, як тільки вони підлікуються від свого божевілля. Ми повинні обов’язково прийти і сказати: ні-ні, потрібно дружити».

Водночас Борис зазначив, що те, що зараз робиться в росії, йому категорично не подобається. Але культура російська, письменники, композитори – подобаються.

Тим часом молодший брат Бориса – Сергій, якого Зеленськиий 30 березня звільнив з посади першого помічника президента, у відповідь заявив, що «категорично не згоден» із позицією свого брата.

«Я категорично не згоден з позицією, яку заявив мій брат в інтерв’ю вашому виданню, – сказав він у коментарі «Радіо Свобода». росія – країна-агресор і терорист, яка розвʼязала війну проти нашої країни. росія і персонально путін повинні понести відповідальність за злочини, скоєні проти українців. Україні потрібен мир. І формула цього миру чітко висловлена Володимиром Зеленським. Його дії як Президента України, які він робить для нашої перемоги, я підтримую як громадянин і друг».

Читайте також: Опитування: у лютому різко зменшилася кількість тих, хто схвалює діяльність Зеленського.

Реклама Google

Telegram Channel