Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
У Луцькій громаді відбувся благодійний концерт відомого скрипаля

Лише в минулому році маестро разом з родиною заграли 70 концертів на підтримку ЗСУ, на яких зібрали понад чверть мільйона гривень.

Фото: facebook.com.

У Луцькій громаді відбувся благодійний концерт відомого скрипаля

Днями в концертній залі Ківерцівської дитячої музичної школи відбувся благодійний концерт одного з найвідоміших музикантів нашого часу – Остапа Шутка

Академічним наставником маестро був професор Національної музичної академії ім. П. Чайковського Богодар Которович, життєвий шлях якого пов’язаний з Ківерцівщиною.

Про це пише Ківерцівська міська рада.

Нині Остап Шутко є одним з найвідоміших музикантів нашого часу. Він є лауреатом міжнародних конкурсів у Вільнюсі, Ваймарі, Пшемислі, Барселоні, Києві та Відні, а також одержувачем багатьох стипендій і нагород (зокрема від Президента України, Академії Мистецтв України, Королеви Іспанії, ЮНЕСКО, Папи Бенедикта XVII, Муніципалітету Мілана, Amnesty International тощо). Його диски видані в Україні, Італії та США. З 1999 по 2007 пан Остап викладав у Національній музичній академії України, ставши наймолодшим викладачем за всю її історію.

Концерт скрипаля у Ківерцях став справжнім святом для усіх шанувальників музики нашої громади. Остап Шутко не лише віртуозно володіє музичним інструментом, але й легко комунікує з аудиторією. В репертуарі маестро класичні скрипкові твори, сучасна музика й популярні композиції.

Крім Остапа Шутка, в концерті взяли участь його сини: піаніст та композитор Роман, якого називають «Лістом ХХІ століття» (випустив два власних альбоми Piano Explosion і Piano Energy), та скрипаль Назар, який вже у віртуозності випереджає свого батька. І Роман, і Назар є лауреатами міжнародних конкурсів і виступають як солісти не лише в Україні, але й з а кордоном.

Роман і Назар, спадкоємці великого таланту свого батька, додали цьому концерту неповторної краси своїми майстерними виступами. Це була не просто музика – це була душа, виражена в звуці.

Варто зауважити, що з початком повномасштабного вторгнення Остап Шутко займається благодійною діяльністю. Так лише в минулому році маестро разом з родиною заграли 70 концертів на підтримку ЗСУ, на яких зібрали понад чверть мільйона гривень. От і після концерту в Ківерцях півтори тисячі гривень були надіслані волонтерам на допомогу в придбанні тактичного спорядження військовослужбовцям 46 ОАеМБр.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Історія сильної жінки: волинянка відсвяткувала столітній ювілей.

Реклама Google

Telegram Channel