Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У місті на Волині невтомні пенсіонерки виготовляють необхідні речі для ЗСУ

Кожна з волонтерок – зі своєю історією. У когось рідні захищають країну, в когось – знайомі чи сусіди служать у ЗСУ.

Фото: Фейсбук.

У місті на Волині невтомні пенсіонерки виготовляють необхідні речі для ЗСУ

Волонтерська ініціатива «Ківерцівські павучки», яка об’єднує 18 осіб пенсійного віку, у Ківерцях працює вже два роки

Ці невтомні трудівниці не називають своїх імен, бо вважають, що добра справа робиться у тиші.

Про це розповідають у Ківерцівській міській раді.

Локацією для «Павучків» стала власна домівка однієї з ініціаторок створення цього волонтерського об’єднання. А швейну машинку для роботи волонтерок надав підприємець, який теж забажав залишитися «інкогніто».

Починали свою роботу ці небайдужі жінки з пошиття валянок для військовослужбовців, які в народі називають «бурки». Потім шили рукавиці, плели нашоломники, шили спеціальні подушки трикутної форми, які використовуються при транспортуванні важкопоранених… Тепер плетуть маскувальні костюми для снайперів. Отримали замовлення на виготовлення рушників для рук з натуральної тканини.

Загалом їхня робота носить сезонний характер і залежить від потреб ЗСУ. Сировиною служить вжитковий одяг: для валянок використовують пальта, дублянки; рукавиці шиють з джинсових штанів, а для маскувальних костюмів використовують нитки з конопляної мішковини. Якщо ж маскувальні костюми для зимової пори, то потрібна біла тканина, з якої виплутуються білі нитки або ж ріжуться тоненькі смужечки. Нитки фарбуються в залежності від пори року. Приміром навесні пішла зелень, тому маскувальні костюми мають відповідний колір, а влітку, коли пожовкне трава, вони трохи змінять забарвлення.

Одяг, з якого видобувалася «тканина» для їхніх виробів, приносили ківерчани, подекуди залишаючи просто на порозі «волонтерського центру», бажаючи не розголошувати власне ім’я, бо ж інформація швидко шириться між людьми. Форму для всіх виробів корегує професійний дизайнер. Коштами на калоші до «бурок» або ж на підручні матеріали допомагають люди.

Кожна з волонтерок – зі своєю історією. У когось рідні захищають країну, в когось – знайомі чи сусіди служать у ЗСУ. Тому волонтерки допомагають захисникам всіма силами. Зрозуміло, що не лише своїм рідним. Співпрацюють з волонтерською платформою з Луцька «Нескорені» та з благодійною організацією «Львів-опір». І дуже тішаться наші трудівниці як з фронту надходить «фотозвіт» від хлопців із передової. Військові дякують, а жінки надихаються і продовжують займатися надважливою справою – допомагати наближати нашу перемогу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: «На передовій потрібні дрони – і в Нововолинську ми скоро їх будемо виготовляти».

Реклама Google

Telegram Channel