Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Володимирській міській раді відбулася «Дитяча сесія»

У кожного була нагода спробувати себе у ролі справжнього депутата, скориставшись планшетами, з допомогою яких проводилось голосування.

Фото: facebook.com.

У Володимирській міській раді відбулася «Дитяча сесія»

9 квітня 27 старшокласників з дев’яти загальноосвітніх навчальних закладів нашої громади разом з педагогами-організаторами взяли участь у проведенні «Сесії лідерів учнівського самоврядування», організованої відділом молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань та Центром позашкільної освіти

Розпочався день учнівського самоврядування у Володимирській міській раді з участі в оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів міськвиконкому, наприкінці якої у старшокласників була нагода поставити свої питання міському голові Ігорю Пальонці, після чого познайомитись ближче з очільником громади у його робочому кабінеті.

Про це інформує Володимирська міська рада.

Далі на учнів чекала екскурсія у Центр адміністративних послуг та Володимирський відділ поліції, де їм детально розповіли про роботу та функції цих установ.

Потому у залі засідань відбулась «тридцять друга чергова сесія міської ради восьмого скликання», яку провів секретар міської ради Іван Юхимюк. Він розповів лідерам учнівського самоврядування про особливості роботи системи «Голос», а також про те як проводяться пленарні засідання сесії.

У кожного була нагода спробувати себе у ролі справжнього депутата, скориставшись планшетами, з допомогою яких проводилось голосування. На порядку денному «Дитячої сесії» було два питання, які стосувались проєктної діяльності ліцеїв громади.

Зокрема, учениця ліцею ім. Олександра Цинкаловського Софія Шипелик розповіла про реалізовані проєкти у навчальному закладі, завдяки яким у ліцеї з’явились новий спортивний майданчик та тренажери, а також організовано чимало корисних заходів.

Представники ліцею №5 імені Анатолія Кореневського поділились звітом про проєктну діяльність у їхньому навчальному закладі, де йшлось, зокрема, про діяльність створеної на базі ліцею громадської організації «Простір ВВ».

По закінченню сесії, яка завершилась, як годиться, Державним гімном України, усі учасники отримали подарунки та зробили фото на пам’ять. Насамкінець Іван Юхимюк побажав випускникам успішно здати цьогорічний мультипредметний тест та вступити до омріяного вишу, а всім лідерам учнівського самоврядування – лишатись такими же активними та небайдужими до життя громади.

Нагадаємо, що в підтримку ініціативи «Громада, дружня до дітей і молоді», виконавчий комітет Володимирської міської ради уперше долучився до акції глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія» – традиційного міжнародного заходу, ще в листопаді 2019 року. Відтоді цей захід проводиться у міській раді щороку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинських спортсменів та тренерів відзначили щорічними грошовими винагородами.

Реклама Google

Telegram Channel