Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Волинській лікарні розповіли про проведену рідкісну операцію

Через дві доби після операції жінка потрохи почала ходити і вже вдома.

Фото Волинська обласна клінічна лікарня.

У Волинській лікарні розповіли про проведену рідкісну операцію

У Волинській обласній клінічній лікарні прооперували стегнову килу 82-річній жінці

Це нечаста патологія, яка належить до гриж черевної порожнини і трапляється, доволі рідко. З-поміж інших стегнову грижу діагностують, за різними даними, в 1-3% пацієнтів. Але жінок вона уражає вдесятеро частіше, ніж чоловіків, інформують у закладі.

Із поздовжною випуклістю розміром зо 5 сантиметрів у стегновій ділянці до лікарів звернулася 82-річна пані Валентина. Жінка все життя пропрацювала медсестрою, зокрема 15 років у хірургії, тож не зволікала й звернулася в лікарню. Спочатку утвір лише пальпували, за словами пацієнтки, він був желеподібним і не турбував. А згодом жінка почала відчувати біль у паховій ділянці. Тривалий медичний досвід спонукав не затягувати з проблемою, а відразу звернутися до лікаря. Вона пройшла всі необхідні обстеження, які зводилися до необхідності операції. Лікарі діагностували стегнову килу. Проте перед операцією все ж хвилювалася й до неї не поспішала. Лікарі ж пояснили: якщо не прооперувати зараз, то грижа може збільшитися, нога більше почне терпнути й ходити стане важче.

 

 Грижа – це випинання органів, що зовні створює на тілі випуклість, а в середині виглядає як дірка. Стегнова грижа – це вихід органів черевної порожнини в стегновий канал, який зазвичай замкнутий. Кишечник потрапляє в стегновий канал, який зазвичай замкнутий, і це може спричиняти защемлення. Під час операції на порожнину накладають спеціальну сітку, яка функціонує як латка. Якщо проблему не усунути, защемлення будуть повторюватися, а людина відчуватиме біль і буде важче ходити...

Враховуючи, що стегнова грижа – рідкісна патологія, відповідно, рідкісні й подібні операції. І тим цінніші лапароскопічні, тобто малотравматичні, напрацювання в цьому напрямкові, бо вимагають, як і під час інших, досвідченого підходу.

Через дві доби після операції жінка потрохи почала ходити і вже вдома.

Telegram Channel