Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
14 волинян скористалися грантами для учасників бойових дій та членів їх сімей

Загалом учасникам бойових дій та членам їх сімей, які скористалися цією програмою, профінансовано 5 мільйонів 200 тисяч гривень.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

14 волинян скористалися грантами для учасників бойових дій та членів їх сімей

З 10 квітня 2023 року, в рамках реалізації проєкту «єРобота», почала діяти програма надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу

За рік дії програми 14 волинян скористалися урядовою ініціативою.

Про це розповіла директорка Волинський обласний центр зайнятості Алла Куцин під час брифінгу в ОДА. 

«Загалом на Волині такою можливістю скористалося 14 осіб, з яких восьмеро – це дружини учасників бойових дій, а шестеро – це безпосередньо учасники бойових дій. Восьмеро осіб отримали грант у сумі до 500 тисяч гривень. Шестеро отримали грант у сумі 250 тисяч гривень. Загалом учасникам бойових дій та членам їх сімей, які скористалися цією програмою, профінансовано 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Як результат - буде створено 22 нових робочих місця», – повідомила посадовиця.

Також директорка обласного центру зайнятості детально розповіла про умови надання грантів та зауважила, що заявки на його отримання подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Слід зазначити, що грантові кошти надають для покриття витрат на провадження господарської діяльності за такими напрямками:

• придбання меблів, обладнання, транспортних засобів (які будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях);

• закупівлю ліцензійного програмного забезпечення (не більше 50 %);

• закупівлю свійських тварин, птиці та бджіл, молодняка тварин та птиці, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (не більше 70 %);

• послуги з маркетингу та реклами (не більше 10 %);

• орендна плата за користування нежитловим приміщенням, земельною ділянкою, які будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях (не більше 25 %);

• плата за оренду обладнання (не більше 30 %);

• придбання на умовах лізингу обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (не більше 50 %);

• використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

«Якщо витримано всі умови договору, сплачені податки, профункціонували два роки робочі місця, то даний грант безповоротний. І він є вагомою підтримкою для підприємців, які тільки починають, і для підприємців, які розширюють власний бізнес», – додала Алла Куцин.

До слова, служба зайнятості супроводжує грантоутримувачів впродовж трьох років. Щонайменше раз у пів року здійснюються моніторингові візити, під час яких перевіряють: наявність документів на придбане майно та саме майно, чи прийняті на роботу люди, чи витримуються умови порядку тощо.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У День добрих справ депутати Волиньради озеленили територію дитячого центру.

Реклама Google

Telegram Channel