Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Іран атакував Ізраїль понад 300 повітряними цілями: 99% з них – збиті

Початок Третьої світової?

Фотоколаж із сайту nv.ua.

Іран атакував Ізраїль понад 300 повітряними цілями: 99% з них – збиті

Загострення на Близькому Сході знову, швидше всього, відтермінує допомогу Україні від США. Вашингтон уже заявив, що терміново треба надати допомогу Тель-Авіву

Сьогодні ізраїльська армія заявила, що збила майже усі з понад 300 повітряних цілей, якими атакував їх Іран.

«Минулої ночі Іран ініціював напад на Ізраїль, запустивши понад 300 загроз різного типу, – заявив речник ЦАХАЛу, контрадмірал Даніель Хагарі. – Іранська загроза зустріла повітряну і технологічну перевагу ЦАХАЛу, а також сильну бойову коаліцію, які разом перехопили переважну більшість загроз. 99% загроз, спрямованих на ізраїльську територію, були перехоплені – це дуже важливе стратегічне досягнення».

Сили США на Близькому Сході перехопили понад 70 ударних безпілотників і щонайменш три балістичних ракети з тих, якими Іран та його проксі-сили обстріляли Ізраїль в ніч на 14 квітня.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу оперативно відреагував на дії Тегерана і заявив, що Єрусалим роками готувався до того, що це може статися.

«Я визначив чіткий принцип: вдаримо по тому, хто завдасть по нас удару. Захистимо себе від будь-якої загрози і зробимо це холоднокровно і рішуче. Я знаю, що і ви, громадяни Ізраїлю, зберігаєте холоднокровність. Закликаю вас виконувати інструкції Служби тилу. Разом вистоїмо, і з божою допомогою, разом переможемо всіх наших ворогів», – заявляв очільник уряду.

Медики «Червоного щита Давида» заявили, що за допомогою після атаки звернулася 31 людина. На півдні країни поранені двоє дітей, а в центральному регіоні Шарон сталася пожежа в медичному закладі.

Близько сьомої ранку Ізраїль знову відкрив свій повітряний простір, за ним небо відкрила Йорданія.

Times of Israel з посиланням на анонімного ізраїльського чиновника повідомив про те, що Єрусалим уже почав готуватися до того, щоб у відповідь атакувати Іран. Коли саме це може статися і в якому вигляді – поки що невідомо.

На тлі нічної атаки Ірану на Ізраїль президент США Джо Байден запевнив Ізраїль у «залізній підтримці».

Читайте також: Як «з’їхали з глузду»... російські керовані бомби.

Реклама Google

Telegram Channel