Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Як «з’їхали з глузду»... російські керовані бомби

Від системи із цієї пташкою шарахаються москалі.

Фото із сайту shotam.info.

Як «з’їхали з глузду»... російські керовані бомби

Новий комплекс РЕБ «Ай-Петрі»: нуль шансів для ворожих дронів. Той випадок, коли я сам шокований і відчуваю повне благоговіння перед наукою. Це - не просто про РЕБ (радіоелектронну боротьбу), це - значно більше

Пів року роботи вчених, конструкторів і військових. Пів року, а не роки – банально немає часу, у нас – війна, тут і зараз. 150 мільйонів гривень, витрачених виключно на НДДКР (науково-дослідні й дослідно-конструкторські роботи), і без копійки державних коштів, лише й виключно зусиллями Петра Порошенка. Десятки випробувань, доробок, удосконалень.

У цих п’яти місяцях – два місяці «бойової» роботи тестового комплексу. І бойова робота полягала у прикритті гармат однієї з артилерійських бригад. Жодного ураження наших гармат усіма цими «Ланцетами» та FPV-дронами. ЖОДНОГО!

Сьогодні передано перші п’ять серійних комплексів «Ай-Петрі СВ», а виробництво розгортається в повну силу. Передано перші серійні комплекси, які «закриють небо» для ворожих ударних і розвідувальних дронів на досить великому шматку фронту. І проєкт тільки-но починається, тільки-но розгортається завдяки зусиллям вчених, конструкторів, військових і волонтерів.

І так – цього разу абсолютно «воєнна» ситуація, коли навіть зовнішній вигляд всього комплексу не можна показувати. Лише фрагменти, лише шматочки мозаїки. Не можна розповідати про алгоритми роботи. Не можна говорити, в яку військову частину це передано.

Але от можна сказати, наприклад, що у зоні роботи першого комплексу «зійшли з розуму»... російські керовані бомби. Ті самі, що кілька місяців тому наробили так багато лиха в Авдіївці. Просто падали без детонації!

Юрій БІРЮКОВ, волонтер, громадський діяч, політик.

Читайте також: Незагойна рана Волині: «Наш тато застрелить путіна – і ми будемо жити, як колись».

Реклама Google

Telegram Channel