Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Трощила держаком від граблів авто ТЦК

Лілія Христунова, яка побила автівку працівників Шепетівського ТЦК, каже, що не пишається своїм вчинком.

Фото із сайту suspilne.media.

Трощила держаком від граблів авто ТЦК

Жінку, яка напала на працівників військкомату, покарали лише штрафом. Напевне, суд врахував, що один із її синів – на фронті

5 квітня жінку, яка пошкодила автомобіль військових Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час конфлікту 29 березня, визнали винною у скоєнні дрібного хуліганства.

Як інформує «Суспільне Хмельницький», за рішенням Ізяславського районного суду вона має заплатити 85 гривень штрафу.

Жінка, яка на відео, що облетіло тиждень тому соцмережі, б’є  держаком від граблів автомобіль військових Шепетівського ТЦК – жителька села Кунів Плужненської громади Хмельницької області Лілія Христунова. Хто знімав та опублікував відео, каже, не знає. Неправомірність своїх дій визнає.

«Я не відмовляюсь від того, що неправильно зробила. Але не пам’ятаю, як це зробила. Я собою не пишаюсь, не пишаюся цим учинком. Мені всі телефонують, кажуть, яка я молодець, а мені так кепсько на душі», – розповідає жінка.

Мені всі телефонують, кажуть, яка я молодець, а мені так кепсько на душі.

Зі слів Лілії Христунової, її молодший син зараз на фронті. Захищати країну приїхав з-за кордону в перші дні повномасштабного вторгнення. А два тижні тому її старшого сина працівники Шепетівського територіального центру комплектування без документів силою вивезли з лісу, де той перебував на підробітках. Жінка каже, він має право на відстрочку.

«Це не я придумала закон. Це закон є для всіх: в кого троє дітей і більше – до війська не беремо. Ми зібрали всі документи, довідку про склад сім’ї, а його не відпускають. Тільки через дві доби з Шепетівського ТЦК його привезли до Ізяславського. Забрати додому нам його вдалося лише завдяки зверненню на «гарячу лінію» Уповноваженого з прав людини. В Офісі Омбудсмана України нам сказали, що потрібно зробити. Ми написали ту заяву, а вони не хотіли її приймати. Але прийшов комісар, подивився на всі документи, які ми принесли, і сина відпустили», – розповідає Лілія Христунова.

Жінка каже, що емоційно відреагувала, бо в автомобілі ТЦК побачила того, хто не хотів приймати у неї документи на відстрочку від служби сина.

«Ми того дня просто йшли прибирати парк у нас в селі. Бачимо, машина військова стоїть. Жінки попросили, щоб вони вийшли, розумієте, ми хотіли знати, чого вони сюди приїхали. А тоді я відкрила двері й побачила в машині того Олега, що не хотів в нас заяву приймати. І тут мене понесло», – говорить жінка.

Утім, як вдарила двері держаком від граблів, Лілія каже, не пригадує. «Я чесно, клянусь, перекручують те все. Що там було – я взагалі не пам’ятаю».

Неля ШПУЛАК, Діана КОЛЕСНІК.

Реклама Google

Telegram Channel