Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
111-річний чоловік: «Довголіття – це «просто везіння»

Джон Тіннісвуд зараз і у молоді роки дотримується принципу все робити в міру: «Якщо ви забагато п’єте, забагато їсте, забагато ходите або щось робите – врешті-решт ви будете страждати».

Фото із сайту guinnessworldrecords.com.

111-річний чоловік: «Довголіття – це «просто везіння»

Так вважає 111-річний Джон Тіннісвуд – найстаріший чоловік на планеті і найстаріший у світі ветеран Другої світової війни серед чоловіків, які залишилися в живих. «Ви або живете довго, або живете коротко, і з цим нічого не поробиш», – каже рекордсмен

Британця Джона Тіннісвуда офіційно визнано найстарішим у світі чоловіком. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Джон народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року і, станом на 5 квітня 2024 року, його точний вік становить 111 років 223 дні. За його словами, його довголіття – це «просто везіння», і в його дієті немає жодного особливого секрету, хоча його улюбленою їжею була риба з картоплею фрі. Він і зараз щоп’ятниці вживає її за традицією. Джон не палить і рідко вживає алкоголь.

Попри свій поважний вік, Тіннісвуд все ще може самостійно виконувати більшість повсякденних завдань: встає з ліжка без сторонньої допомоги, слухає радіо та навіть керує власними фінансами.

На сьогодні чоловік має чотирьох онуків і трьох правнуків, але мешкає в будинку для літніх людей у Саутпорті. Зі своєю дружиною він прожив у шлюбі 44 роки, вона померла у 1986 році. Їхня донька, Сьюзен, народилася в 1943 році.

Тіннісвуд уже понад пів століття перебуває на пенсії, він – колишній бухгалтер і колишній працівник поштової служби. Під час Другої світової війни займався пошуком солдатів та організацією поставок продовольства. Таким чином, він також є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, що залишилися в живих.

Після того, як у 2012-му Джону виповнилося 100 років, він щороку отримував вітальну листівку від покійної королеви Єлизавети, яка була молодшою за нього майже на 14 років.

 
Telegram Channel