Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
5 українців залишилось у глобальному рейтингу мільярдерів

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина - 195 мільярдів доларів.

Волинь-нова

5 українців залишилось у глобальному рейтингу мільярдерів

Найбагатший із них –  власник ДТЕК та співвласник «Метінвест» Рінат Ахметов – із статками 4 млрд доларів посів 785 місце у світовому рейтингу багатіїв від Forbes

Трійка найзаможніших громадян України:  Рінат Ахметов, Віктор Пінчук (праворуч)  і Вадим Новинський (ліворуч).
Трійка найзаможніших громадян України: Рінат Ахметов, Віктор Пінчук (праворуч) і Вадим Новинський (ліворуч).

 Загалом у списку 2024 року – п'ять громадян України. З рейтингу вибув Ігор Коломойський, в якого тепер менше мільярда доларів.

Згідно з оновленим рейтингом, статки Ріната Ахметова оцінюються у $4 млрд. Це на $1,7 млрд менше за минулорічний показник.

Віктор Пінчук посів 1623 місце у списку. Cтатки власника групи Interpipe за рік скоротилися на $100 млн – до $2 млрд.

Власник Smart Holding Вадим Новинський із $1,2 млрд (-$200 млн) зайняв 2410 місце в глобальному рейтингу Forbes.

Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго за рік скоротилися на $100 млн – до $1,2 млрд. І це – також 2410 місце у списку найбагатших людей світу.

Співвласник так званої групи «Приват» Геннадій Боголюбов займає 2692 місце у рейтингу. Його статки за рік скоротилися на $100 млн – до $1 млрд. 

Минулого року у списку мільярдерів перебувало шестеро українців. З рейтингу вибув Ігор Коломойський – бізнес-партнер Геннадія Боголюбова.

До речі

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюються у $195 млрд. Зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше: загалом 2781.

Водночас попри санкції число російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросло за рік із 110 до 125 осіб. Це число могло бути ще більшим, але 10 учасників рейтингу раніше відмовилися від російського громадянства.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel