Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Патріарх Варфоломій закликав до спільної дати святкування Великодня

«Справді, святкувати окремо унікальну подію єдиного Воскресіння Єдиного Господа – це скандал», – вважає Варфоломій.

Фото – Facebook Ecumenical Patriarchate.

Патріарх Варфоломій закликав до спільної дати святкування Великодня

Пасха цього року припала на 31 березня за григоріанським календарем, а за юліанським – на 5 травня

Вселенський патріарх Варфоломій (на фото) висловив сподівання, що домовленість про спільну дату між католиками і православними може бути досягнута вже наступного року, коли день святкування збігається.
«Молимо Господа Слави, щоб прийдешнє святкування Пасхи наступного року не було просто випадковим збігом, а стало початком єдиної дати її святкування як для східного, так і для західного християнства», – сказав він.

У наступному 2025 році святкування за обома календарями випадає на 20 квітня.

Зазначається, що в 2025 році виповнюється 1700 років Нікейського собору – першого вселенського собору, який сформулював, зокрема, правила визначення дати Пасхи. Багато років тому Варфоломій вже називав домовленість про спільну дату Великодня важливою темою для підготовки до ювілею. «Ми налаштовані оптимістично, оскільки є добра воля і бажання з обох сторін. Бо, справді, святкувати окремо унікальну подію єдиного Воскресіння Єдиного Господа – це скандал», – заявив Константинопольський патріарх Варфоломій.

У наступному 2025 році святкування за обома календарями випадає на 20 квітня. Сподіваємось, що католицькі та православні єпископи зможуть домовитись і надалі святкування відбуватиметься в один день.

Читайте також: Незагойна рана Волині: «Наш тато застрелить путіна – і ми будемо жити, як колись».

Реклама Google

Telegram Channel