Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Замість лопат – потужна  техніка від Порошенка

Команда «Європейської Солідарності» доставила на Сумщину важку техніку для фортифікацій.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Замість лопат – потужна техніка від Порошенка

Нещодавно депутати з «Євросолідарності» побували на об'єктах будівництва фортифікаційних споруд на Сумщині біля кордону з росією. Ірина Геращенко згадує – вони були шоковані відсутністю техніки і низькими темпами будівництва. У розмові з військовими сформували запит на необхідне обладнання

 

 Петро Порошенко, який доставив техніку на Сумщину, стверджує: завдання військових – виконане. Шість екскаваторів, вантажівка, лазне-пральний комплекс, бензопили, болгарки та інший електроінструмент, оргтехніка, маски для зварювальників і навіть одноразовий посуд – все це дасть змогу будівельникам значно швидше, у більш комфортних умовах виконати завдання. Бо поки що їхніми головними інструментами були лопати, якими копають рови і траншеї.

Військові будівельники не приховують емоцій від отриманої техніки. «Ми виконуємо завдання по фортифікаційних спорудах у Сумській області. Екскаватори нам дуже-дуже потрібні. Вони нам спростять роботу, будемо швидше копати і більше зробимо для оборони нашої держави», – говорить командир зведеного підрозділу Олег Сомок.

Він пояснює, що екскаватори будуть використовувати і для підвозу будматеріалів там, де не може проїхати інша техніка: «для облаштування ВОПів, підвозу до них матеріалів, тому що ми в таких складних умовах працюємо, що не завжди технікою можемо під'їхати – тільки екскаватором». І додає, що фортифікації треба було готувати раніше, адже йдеться про життя людей: «Чи людина буде в облаштованій позиції стояти, чи буде в полі лежати – це ж різні речі».

«На Сумщині Збройні сили тримають кордон. Наше завдання – врятувати їхнє життя від КАБів та артилерії і захистити українську землю від пазурів російського диктатора. Тому фортифікації – вкрай важливі. Як на Сході, де вже працює наша техніка, так і на Сумщині, де російська артилерія та КАБи випалюють цілі населені пункти, – пояснює Петро Порошенко. – Це – вже друга поставка важкої техніки для фортифікацій, далі – буде більше». 

Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel