Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
 12-річна Яна Степаненко на протезах взяла участь у Бостонському марафоні (Відео)

Яна Степанено. НЕЗЛАМНА!

Малюнок із сайту sport.ua.

12-річна Яна Степаненко на протезах взяла участь у Бостонському марафоні (Відео)

Дівчинка залишилася інвалідом після ракетного удару по вокзалу в Краматорську

12-річна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару рашистських окупантів по вокзалу в Краматорську, взяла участь у Бостонському марафоні.

Вона пробігла 5 км на протезах, щоб продемонструвати всьому світу незламність українського народу.

Під час марафону американці підтримували нашу землячку вигуками: «Go, Yana, go…» («Іди (біжи), Яно, іди...»).

Яна Степанено. НЕЗЛАМНА!
Яна Степанено. НЕЗЛАМНА!

Нагадаємо, що Яна Степаненко втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську. На марафоні вона бігла задля того, щоби зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні. 

Йому 30 років, він із Запорізької області. Ще у 18 років пішов на військову службу за контрактом, а згодом поповнив лави Національної гвардії. Пройшов всі етапи цієї війни: АТО, ООС і, зрештою, повномасштабне вторгнення. Важкого поранення зазнав торік у вересні: уламок снаряду пошматував стегно захисника. Наразі він вже на етапі активної реабілітації і протезування.

Яна дуже інтенсивно готувалася до марафону. Українка проводила тренування по декілька раз на тиждень. Все заради того, щоб наш захисник Олесандр Рясний також мав змогу бігати.

«Мені було дуже страшно, коли я вперше пробігла. Водночас була гордість, що хоч трішки, але пробігла. Я пережила дуже важкі моменти і зараз щаслива, що можу ходити і бігати. Відомий протезист Пітер Гарш подарував мені бігові протези і з того моменту я знову полюбила спорт. В мене є класні реабілітологи та тренери, які займаються зі мною і заставляють працювати. Мене підтримує моя родина: мама, брат, племінниця, сестра. Перед Бостонським марафононом я відчувала хвилювання, але вірила, що в мене все вийде, і я з можу стати прикладом для інших», –розповіла Яна журналістам перед поїздкою на марафон.

Читайте також: Віталій Кварцяний: «У мене у «Волині» грало чимало румунів, майстерність у них – у генах».

Реклама Google

Telegram Channel