Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Віталій Кварцяний: «У мене у «Волині» грало чимало румунів, майстерність у них – у генах»

«Перемогами у двох поєдинках плей-оф кваліфікації над боснійцями й ісландцями підопічні Сергія Реброва довели, що по праву заслужили грати на континентальній першості».

Фото із сайту instagram.com.

Віталій Кварцяний: «У мене у «Волині» грало чимало румунів, майстерність у них – у генах»

Один із найколоритніших українських футбольних тренерів, заслужений тренер України, колишній наставник та президент луцької «Волині», президент Федерації футболу Волині 70-річний Віталій Кварцяний (на фото) у коментарі sport.ua дав характеристику суперникам національної збірної України у груповому етапі на Євро-2024

Румунія: «Всі – кваліфіковані й талановиті»

– Почну з Румунїї, яка завжди була непоступливою командою. Навіть враховуючи давні часи, коли у її складі блискуче грали такі зірки, як Флоря Думітраке, Георге Хаджи, Маріуш Лекетуш, Флорін Редучою, Дан Петреску та інші.

Усі вміли відмінно поводитися з м’ячем, відзначалися міццю та високою майстерністю. Свого часу бухарестська «Стяуа», у складі якої вдало грав згаданий Лекетуш, виграла Кубок чемпіонів. Це було у 1986-му – до речі, через п’ять днів після того, як київське «Динамо» завоювало інший почесний трофей – Кубок кубків. Що й казати, майстерне було покоління! Втім, притаманні румунській нації гарні футбольні якості нікуди не пропали, адже у них вони – в генах. Про це можу казати із впевненістю, адже в мене у «Волині» грало чимало румунів. Всі – кваліфіковані й талановиті гравці.

Словаччина: «Буде важко вигравати верхову боротьбу»

– Це команда більш силова, атлетична. Проте в ній є гравці, які все одно на фоні своєї потужності виглядають добре і в інших компонентах футболу. Я завжди вважав, якщо у команди відшліфована швидкісна техніка, то ці футболісти – дуже сильні. У суперництві з ними важко вигравати верхову боротьбу, яку ми програємо у центрі поля. Зі словаками буде непросто й в інших ігрових епізодах. У її складі є достатньо кваліфікованих виконавців – Юрай Куцка, Станіслав Лоботка, Роберт Мак. Всі вони набули досвіду у виступах за кордоном.

«Зі словаками буде непросто й в інших ігрових епізодах».

Бельгія: «Чим вище за класом суперник, тим більше налаштовується»

– Бельгійці – це своєрідний симбіоз двох інших наших суперників – румунів і словаків. Нинішнє покоління збірної Бельгії зараз трохи міняється. З’являються нові гравці, і це вже не та плеяда, яка була раніше, коли бельгійська національна команда займала провідне місце у Європі – маю на увазі Тібо Куртуа, Ромелу Лукаку, Кевіна Де Брюйне, Акселя Вітселя. Усім їм уже за тридцять. У своїй відбірковій групі Бельгія посіла перше місце, впродовж усієї турнірної дистанції перебуваючи в лідерах...

Але чим вище за класом суперник, тим більше налаштовується і мотивується на нього збірна України. В іграх з такими наша команда не виглядає хлопчиком для биття. Бажаю Україні виступити на Євро-2024 якомога краще! – цитує Віталія Володимировича Кварцяного sport.ua.

Який рахунок?

Українська Прем’єр-ліга. Пропущений матч 6 туру: «Зоря» – «Динамо» – 0:3. Результати матчів 23 туру: «Верес» – «Оболонь» – 3:0, «Чорноморець» – «Олександрія» – 3:2, «Колос» – «Металіст 1925» – 1:1, «Шахтар» – «Рух Львів» – 3:1, «Минай» – «Полісся» – 2:3, «Динамо» – «ЛНЗ Черкаси» – 1:1, «Кривбас» – «Ворскла» – 1:1, 
 «Дніпро-1» – «Зоря» – 2:2.

Турнірна таблиця УПЛ на ранок 13 квітня:

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Петро ПАС.

Читайте також: Стала відома зарплата Реброва на посаді головного тренера збірної України.

Реклама Google

Telegram Channel