Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Борис Шефір із «95 кварталу» зізнався, що хоче...  дружби з росією

Сергій Шефір (ліворуч), Володимир Зеленський (по центру) та Борис Шефір. Друзі з криворізького дитинства ще разом на сцені «95 кварталу»...

Фото із сайту ukr.net.

Борис Шефір із «95 кварталу» зізнався, що хоче...  дружби з росією

Це справді не підніжка, не удар, а ніж у спину Володимиру Зеленському від найближчого оточення. І скільки ще таких покидьків-малоросів – у команді Президента?

В інтерв’ю «Радіо Свобода» колишній бізнес-партнер Президента України Володимира Зеленського по «Студії Квартал-95» Борис Шефір розповів, що виїхав з України (йому 64 роки) та не планує повертатися до кінця війни.

Співпрацю із «Кварталом» через це йому довелося припинити.

Також прокоментував, що із Володимиром Зеленським вже два роки не спілкується – його дзвінки залишаються без відповіді, а сам Президент «робить трохи не те, що мені подобається».

Шефір-старший розповів, що його не влаштовує, як в Україні поводяться з російською культурою.

«Ну, от, ви чуєте, я розмовляю російською, – каже Борис Шефір. – Я люблю російську мову, російську культуру... Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні. Для мене це – дурість. Якби я був поруч (із Зеленським. – Ред.) я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там – зовсім інші установки».

«...Ми вулиці іменем Бетховена називаємо, а в нас була війна з Німеччиною. У нас війна з путіним, а не з росією. Те, що там народ збожеволів, то це таке діло».

«...Ми вулиці іменем Бетховена називаємо, а в нас була війна з Німеччиною. У нас війна з путіним, а не з росією. Те, що там народ збожеволів, то це таке діло».

Також експартнер Зеленського висловився за «налагодження дружби» між росією і Україною та заявив, що Євросоюз перейняв модель Радянського Союзу.

«Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з росією в тому числі. путін – не вічний, він здохне – і прийдуть нормальні люди. І з ними завжди можна… – каже Борис Шефір. –

Ну, по ідеї, ми ж усе життя жили разом. Ну, я принаймні. Я все життя прожив в Радянському Союзі. І ми прекрасно уживалися... Я сподіваюся, що в нас із росією будуть прекрасні відносини, як тільки вони підлікуються від свого божевілля. Ми повинні обов’язково прийти і сказати: «Ні-ні, потрібно дружити».

Водночас Борис зазначив, що те, що зараз робиться в росії, йому категорично не подобається. Але культура російська, письменники, композитори – подобаються.

Тим часом молодший брат Бориса – Сергій, якого Зеленськиий 30 березня звільнив із посади першого помічника Президента, у відповідь заявив:

«Я категорично не згоден з позицією, яку заявив мій брат в інтерв’ю вашому виданню, – сказав він у коментарі «Радіо Свобода». – росія – країна-агресор і терорист, яка розв'язала війну проти нашої країни. росія і персонально путін повинні понести відповідальність за злочини, скоєні проти українців. Україні потрібен мир. І формула цього миру чітко висловлена Володимиром Зеленським. Його дії як Президента України, які він робить для нашої

Перемоги, я підтримую як громадянин і друг».

Василь КІТ.

Telegram Channel