Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Як засолити вдома оселедець

Використовуйте засолену рибку як смачну закуску, інгредієнт салатів чи сендвічів або подавайте як основну страву з гарніром із відвареної картоплі.

Фото із сайту istoriyi.com.

Як засолити вдома оселедець

Покроковий рецепт від відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Для цього вам знадобляться такі інгредієнти: 2 шт. свіжомороженого оселедця, 500 мл води, 2 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 2–3 горошини духмяного перцю.

Отож, приступаємо:

Крок 1. Розморозьте 2 оселедці. Засолювати можна як цілу рибину, так і вже очищену. Якщо хочете почистити одразу, то видаліть з неї нутрощі та, за бажанням, відріжте голови та хвости з плавниками. Заберіть внутрішню плівку. Промийте рибу під проточною водою та висушіть паперовим рушником.
Крок 2. Підігрійте 500 мл води, додайте в неї 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2-3 горошини духмяного перцю та перемішайте, щоб сіль та цукор розчинилися. Охолодіть воду зі спеціями до кімнатної температури.
Крок 3. Викладіть рибу в скляну ємність, наприклад, у велику банку або скляний харчовий контейнер.
Крок 4. Залийте рибу маринадом, закрийте банку та залиште постояти 10–12 годин  у холодильнику. Не рекомендую залишати її на балконі у холодну пору, адже температура та вологість там можуть сильно коливатися. Переверніть рибу на інший бік та залиште маринуватися ще на 10–12 годин.

Крок 5. Засолений оселедець очистіть від кісточок та хребта, розберіть на філе та подавайте, за бажанням, заправивши рослинною олією з лимонним соком та свіжою зеленню. 

Джерело: klopotenko.com.

 

Правильно розморожуємо оселедець

Найкращий спосіб – це у вечір напередодні приготування перекласти її з морозильної камери до холодильника

За 7–8 годин вона рівномірно, а головне – безпечно – відтане. Якщо ви забули зробити це завчасно, то розморозити оселедці також можна у мисці з холодною водою: для цього занурте рибину у воду, просто в герметичному пакуванні. Щоб пришвидшити процес, можете міняти воду кожні 40 хвилин. А чого не можна робити, то це просто залишати рибу розморожуватися на столі за кімнатної температури. 

Читайте також: «Що треба робити, виходячи з дому...»

Реклама Google

Telegram Channel