Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Суд зобов’язав чоловіка, який обікрав сестру, читати... «Кайдашеву сім’ю» 

Як гадаєте, слова Івана Нечуя-Левицького, написані майже 150 років тому, «дійдуть» до родича?

Фото із сайту amazon.com.

Суд зобов’язав чоловіка, який обікрав сестру, читати... «Кайдашеву сім’ю» 

Зловмисник скоїв крадіжку в рідної сестри, яка успадкувала батьківський будинок. Коли жінки не було вдома, він зламав замки і виніс садовий інвентар та інструменти

Про це йдеться у вироку Гощанського районного суду Рівненської області. За словами потерпілої, її брат вкрав у неї інвентар на понад 6 тисяч гривень. Серед украдених речей були ножівки для дерева та металу, ломи, плоскогубці, цвяхи, шурупи, газовий і розвідний ключі, зубила, сокири, кусачки та навіть плетений кошик.

Сам обвинувачений стверджував, що забрав лише своє майно, яке, за його словами, він придбав, проживаючи у будинку. Крім того, він запевняв, що попереджав сестру про свій приїзд, аби забрати речі, але її не було вдома.

Чоловік не визнав свою провину, але не заперечував фактичних обставин та подій. Під час судового розгляду він також звинуватив потерпілу в тому, що вона неправомірно звернулася в поліцію.

Зловмисника вирішили не відправляти за ґрати на 5 років, а замість цього призначили йому рік іспитового строку.

Крім того, за словами жінки, брат неодноразово приходив до будинку після того, як її чоловіка мобілізували до Збройних сил, ламав замки, викидав речі, надсилав погрози та висловлював побажання смерті. А після того, як чоловік дізнався про намір сестри продати батьківський будинок, вирішив прийти туди та «забрати своє».

Згідно з вироком суду, зловмисника вирішили не відправляти за ґрати на 5 років, а замість цього призначили йому рік іспитового строку. Також суд наголосив на необхідності перевиховання обвинуваченого за допомогою читання української класики.

«Дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, а саме: прочитати Розділ І «Право власності» Книги ІІІ «Право власності та інші речові права» та Книгу VI «Спадкове право» Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року; а також прочитати роман «Кайдашева сім’я», написаний 1878 року», – йдеться у вироку.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel