Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
На початку війни «Господиньки» так трудилися, що електромережа  не витримувала навантаження…

Членкині БО «Господиньки» – завжди в хорошому настрої, бо під час приготування різних страв має панувати позитивна енергетика.

Фото Ігоря ЛІСОВОГО.

На початку війни «Господиньки» так трудилися, що електромережа не витримувала навантаження…

З перших слів розмови з цими чотирма вправними хазяйками із селища Благодатного Нововолинської громади відчувала їхню впевненість у собі і в тому, що їхня продуктова допомога воїнам – на одному з перших місць, поруч із забезпеченням боєкомплектами. І це, дійсно, так, бо ситий солдат є й умілим бійцем на полі бою

Ці працьовиті жіночки зуміли відразу після нападу рашистів на Україну зорганізуватися, визначитися з конкретною допомогою нашим Захисникам.

Офіційним днем заснування благодійної організації «Господиньки» є 8 березня 2024 року, – ділиться її голова Інна Галяс. – Пригадую ці гарячі, тривожні дні кінця лютого вже більш, ніж дворічної давності. Благодатнівські жінки списалися через соцмережі, почали приносити у селищний Будинок культури заготовки й відразу почали працювати. Трудилося щодень до сорока людей – місцеві, біженці, переселенці. Електромережа закладу не витримувала навантаження…

Міський голова Борис Карпус допоміг господиням перебратися у краще приміщення (колишнього Ощадбанку), де був зроблений ремонт. Там встановили необхідну кухонну техніку – справи ще більше пожвавішали.

– Правда, на сьогодні нас залишилося всього четверо, – продовжує Інна Галяс, – я, Лариса Гнатюк, Оксана Поліщук і Світлана Бабійчук. Переселенці повернулися додому. В місцевих жінок склалися інші обставини, але ми відчуваємо сильну підтримку односельчан, мешканців навколишніх сіл, зокрема, Будятичів і Біличів, у постачанні продуктами для виготовлення потрібного на передову.

Перед кожною поїздкою в «гарячі» точки волонтери обов’язково відвідують благодатнівських господинь.   

Так, нещодавно фермер із села Біличі, голландець пан Крістіян, доставив 200 кілограмів свинини. Завжди виручає волонтер Іван Антонюк, очільник нашої громади Борис Карпус, благодійний фонд «Нововолинськ. Хелп» і його керівник Катерина Варвус. Постійно цікавиться нашими проблемами селищна староста Олена Леоненко – з нею завжди знаходимо спільну мову. Вдячні усім їм і десяткам інших благодійників, бо без такої допомоги ми не змогли б надсилати нашим Захисникам такої великої продуктової підтримки.

А що вона дуже потрібна й відчутна на фронті – підтверджують волонтери Валерій Курстак, Олександр Веселий, Олександр Фісаюк. Перед кожною поїздкою в «гарячі» точки вони обов’язково відвідують благодатнівських господинь. Тут готують вареники, голубці, паштети, ковбасу і щодня – обіди для 25 малозабезпечених місцевих мешканців.

– Найприємніші моменти у нашій діяльності, – діляться жінки, – це коли  воїни передають подяки через волонтерів або й  самі, перебуваючи у відпустках чи на лікуванні, стараються нас побачити і сказати таке просте, але безцінне слово – «дякую».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel