Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Пенсіонер із Луцька зібрав 1 мільйон 171 тисячу 999 гривень благодійної допомоги для ЗСУ

А саме головне – сердечна вдячність усім благодійникам від наших захисників – волинських бійців, для яких це придбане обладнання вже надійшло і спасає життя не одному воїну на передовій.

Фото з архіву Віталія ІВАНИЦЬКОГО.

Пенсіонер із Луцька зібрав 1 мільйон 171 тисячу 999 гривень благодійної допомоги для ЗСУ

Благодійна акція «Нашим воїнам для їх потреб – антидронові рушниці і системи РЕБ», зорганізована Віталієм Іваницьким, відбулася за участю народного артиста України Павла Дворського та його синів

Благодійний концерт, що відбувся минулої п’ятниці, до глибини душі зворушив усіх, хто того дня відклав свої справи і став частинкою дружної волинської родини, яка зібралася у Палаці культури міста Луцька. Навіть повітряна тривога, що якраз припала на початок дійства, не злякала людей в очікуванні зустрічі з творчими особистостями – народним артистом України Павлом Дворським, його синами – В’ячеславом та Павлом, солісткою Тетяною Ткач, народним аматорським гуртом «Чачка», які своїми піснями-зброєю наближають довгождану Перемогу.

Віталій Іваницький: «Моєю зброєю стало волонтерство».
Віталій Іваницький: «Моєю зброєю стало волонтерство».
Павло Дворський із синами – В’ячеславом і Павлом.
Павло Дворський із синами – В’ячеславом і Павлом.

 Небайдужий до цих подій і наш добре відомий лучанин, творча особистість, режисер, заслужений діяч мистецтв України, а нині звичайний пенсіонер – Віталій Іваницький. У 2023 році він провів дві благодійні акції по збору коштів для наших волинських воїнів 100-ої ОМБр. І уже цього року на прохання захисників бригади волонтер організував чергову благодійну акцію для закупівлі засобів захисту, на що відгукнулося добродії-благодійники з Луцька, Волинської області, з інших куточків України та закордону (Італія, Польща, Ізраїль, Іспанія). Разом у складчину було зібрано 471 440 гривень. А ще до благодійної акції «Нашим воїнам для їх потреб – антидронові рушниці і системи РЕБ» на запрошення Віталія Іваницького долучилися його давні і щирі друзі –  народний артист України Павло Дворський зі своїми синами, які спеціально приїхали з Києва та Чернівців, щоб підтримати збір коштів для Волинської 100-ї бригади без оплати артистичного гонорару. Виручені кошти з їх концерту становили 154 300 грн.

«Вся наша країна, весь український народ переживає невгамовний біль, що спричинила кривава війна, яку принесли на нашу землю російська агресія. І зараз ми поділилися на дві половини: ті, хто захищає нас, нашу незалежність і ті, хто в тилу допомагає нашим воїнам. Моєю зброєю стало волонтерство, завдячуючи підтримці родини, у першу чергу – дружини, друзів, знайомих, вдячний людям, які мені повірили і жертвували кошти на потреби 100-ої Волинської ОМБр, з якою ми у тісному контакті. На запити військовослужбовців із попередніх двох благодійних акцій, що проходили минулого року, було зібрано більше півмільйона гривень, за що придбано для воїнів-земляків дрони, тепловізори, біноклі, прилади нічного бачення та інші необхідні речі. Це все було передано бійцям на передову. Я не скажу, що було легко, адже клята війна виснажила сили, але не забрала віри та надії на світле мирне майбутнє. Тому, коли вже у цьому році надійшли запити від наших волинських захисників, то не міг залишитися осторонь, – розповідає пан Віталій про те, як знову люди підтримали його звернення і відгукнулися, – суми благодійних коштів надходили різні: починаючи від 50 грн до 10 тисяч – від індивідуальних благодійників, їхніх сімей та родин, а також поступали кошти від трудових колективів. До глибини душі вразило надходження у сумі 35 тисяч гривень і я не міг не знайти цю людину, щоб подякувати. Нею виявилася мешканка Луцька Вікторія Дмитрівна Ткачук, пенсіонерка». (Віталій Іваницький особисто запрошував жінку на благодійний концерт і  їй зателефонував, щоб дізнатися, чи прийшла. На жаль, здоров’я не дозволило, але, надіємося, що розповімо  про цю благородну людину. Авт.).

Я не скажу, що було легко, адже клята війна виснажила сили, але не забрала віри та надії на світле мирне майбутнє.

Отож, за підсумками цьогорічної благодійної акції було зібрано 471 440 гривень. Від благодійного концерту Павла Дворського надійшло 154 300 грн. На заході відбувся аукціон артифактів, де розігрувалося 4 лоти. З них було вилучено 7 500 грн, а також зі скриньки благодійних пожертв – 21 147 грн. Того дня разом було зібрано 182 947 гривень. Загальна сума зібраних коштів у цій акції – 654 387 грн. З цих коштів було вже використано (до благодійного концерту народного артиста України Павла Дворського) на придбання воїнам 100-ї бригади засобів захисту від ворожих дронів на 436 395 грн. Зокрема, придбано: 3 системи РЕБ «ЗОЗУЛЬКА» – 268 506 грн, 1 антидронова рушниця «МАВКА» – 98 000 грн, 5 детекторів для виявлення дронів – 8 706 грн, 2 старлінки – 29 986 грн, один блок швидкої зарядки – 29 813 грн. Залишок коштів із врахування концерту Павла Дворського – 217 992 грн.

Вони також будуть використані на придбання потрібного обладнання для воїнів нашої 100-ї бригади.

Загалом, у проведених цих трьох благодійних акціях, за допомогою сім’ї і родини Іваницьких, небайдужих сімей та родин лучан, волинян та благодійників з інших куточків України та закордону на потреби наших воїнів невгамовним пенсіонером було зібрано коштів на суму 1 мільйон 171 тисячу 999 гривень.

Віталій Іваницький щиро вдячний усім добродіям-благодійникам, які своїми внесками у будь-якій сумі підтримали проведення цих благодійних акцій для допомоги нашим воїнам ЗСУ. А саме головне – сердечна вдячність усім благодійникам від наших захисників – волинських бійців,  для яких це придбане обладнання вже надійшло і спасає життя не одному воїну на передовій. 

У свою чергу, начальник відділу зв’язків з громадськістю Луцької міської ради Олена Макарова від імені міського голови Ігоря Поліщука подякувала організатору Віталію Іваницькому, всім учасникам благодійної акції, присутнім у залі за внесок у підтримку ЗСУ та вручила подяки Луцького міського голови Павлу Дворському та його синам.

Ніна КОСТРУБА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel