Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Луцьку вперше змагалися фехтувальники на візках

У змаганнях взяли участь і досвідчені фехтувальники, і спортсмени-початківці.

Фото: suspilne.media.

У Луцьку вперше змагалися фехтувальники на візках

14 квітня у Луцьку відбулася дебютна першість Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для людей з інвалідністю з фехтування на візках

Всього у змаганнях взяли участь 20 спортсменів.

Про це інформує Суспільне

Як розповів директор Волинської обласної дитячо-юнацької школи для людей з інвалідністю Андрій Рожок, учасниками змагань стали шестеро спортсменів Заслуженого майстра спорту України з фехтування на візках, тренера-викладача Олексія Сундієва та 14 спортсменів-початківців з усієї області.

За результатами поєдинків абсолютну перемогу здобула лучанка Олена Гетманчук – багаторазова призерка чемпіонатів України з фехтування на візках, а срібло першості виборола Уляна Маслош, для якої змагання стали дебютними. Серед чоловіків першість здобув — Андрій Зань.

Початківців ознайомили з видами зброї, яка використовується у фехтуванні. Учасники, які не мали визначеного спортивного розряду та медичного класу, брали участь у конкурсних вправах на швидкість та точність уколу фехтувальною зброєю, каже Андрій Рожок. А саме на швидкість вони виконували атаку шпагою в мішень, а також змагалися на влучність виконання максимальної кількості точних уколів рапірою у рухому мішень.

«Наступним кроком після цієї першості буде проведення обласних змагань з фехтування на візках для людей з інвалідністю, куди ми плануємо запросити спортсменів із сусідніх областей — Рівненської та Львівської», — розповів Андрій Рожок.

Зі слів Андрія Рожка, усі учасники змагань в категорії «початківці» отримали сертифікати, а найкраще себе проявила команда із Володимира.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Юний лучанин з аутизмом викладає англійську мову для дітей з інвалідністю.

Реклама Google

Telegram Channel