Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Німецькі благодійники подарували Ковелю мікроавтобус Мерседес Віто

Влітку виповниться лише рік офіційної співпраці між Ковелем і Саарбрюкеном.

Фото: Фейсбук.

Німецькі благодійники подарували Ковелю мікроавтобус Мерседес Віто

У Ковелі з візитом перебуває делегація з німецького Саарбрюкена – депутат міської ради Івона Брюс та засновник фонду «Help 4 Ukraine e.V» Олександр Солов’янчук

Вони уже не вперше за час війни приїхали в Україну, цього разу – з благодійною місією: привезли для міста мікроавтобус Мерседес Віто.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Як відомо, це далеко не перший транспортний засіб, який отримав Ковель від своїх закордонних друзів. Торік вони передали три пожежних автомобілі, а також за їх сприяння та підтримки було надано один з пакетів допомоги від GIZ – мікроавтобус Форд Транзит та екскаватор JCB.

Міський голова Ігор Чайка зазначає: «Це хороший приклад взаємодії із між-народними партнерами. Дякую їм за розуміння ситуації в Україні та систематичну цільову підтримку. Маємо ще чимало ініціатив, над якими продовжуємо працювати».

Зокрема, під час зустрічі обговорили питання, яке є надзвичайно актуальним для громади - сортування, утилізація побутових відходів, їх переробка. Адже місцеве сміттєзвалище уже вичерпало свій ресурс, воно заповнене на 125 відсотків. А з кожним роком об’єм ТВП збільшується, тому потрібно шукати шляхи розв’язання проблеми. У Ковелі уже є зарезервована земельна ділянка для сміттєпереробного заводу. Самотужки місту такий проєкт не реалізувати, тому ведеться пошук інвестора.

«Ми навіть в умовах війни маємо зберігати стабільність в громаді, підвищувати свої стандарти до європейських. А партнери мають хороший досвід у плані поводження з відходами, у них процес їх сортування гарно налагоджений. Сподіваємось, на дружню підтримку: хто стукає, тому відчиняють», - наголошує мер.

Івона та Олександр запевнили, що питання беруть в роботу. Після повернення додому інформацією поділяться з мером Саарбрюкена Уве Кондрадтом. Разом порадяться, чим можуть бути корисними.

Ще одна локація, де побували гості – будинок, який нещодавно відкрив двері для ВПО. Саме у його дворі тепер встановили лавку, яку нам люб’язно презентували партнери.

Влітку виповниться лише рік офіційної співпраці між Ковелем і Саарбрюкеном. Цей час – наповнений спільними справами та проєктами. Результати говорять самі за себе.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю.

Реклама Google

Telegram Channel