Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У волинському селі на будівлі ліцею відкрили меморіальні дошки полеглим Героям-землякам (Фото)

Вічна пам’ять Героям!

Фото: facebook.com.

У волинському селі на будівлі ліцею відкрили меморіальні дошки полеглим Героям-землякам (Фото)

У село Обенижі, що на Турійщині, тричі прилітала сумна звістка про загибель земляків

Вшановуючи пам’ять полеглих Героїв – Олени Созонюк, Дмитра Левчука, Юрія Строчика, 18 квітня відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок, встановлених на будівлі Обенизької гімназії.

Про це інформує Турійська селищна рада.

Олена Созонюк 30 травня 2015 року підписала контракт на проходження військової служби у 14 ОМБР. Спочатку була польовим кухарем у зоні АТО. Згодом отримала звання старшого сержанта, пройшла курси і стала бойовим медиком. Разом із побратимами і посестрами Олена захищала землі Харківської, Київської, Донецької, Луганської областей. Загинула захисниця 3 вересня 2022 року у бою на Харківщині.

Дмитро Левчук у 2014 році був серед тих відчайдушних українських воїнів, які силою духу, нелюдського опору стримали орду на Донеччині і Луганщині. Тоді Дмитро отримав серйозну травму ноги. Та коли розпочалось повномасштабне вторгнення росіян, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, знову мобілізувався і вирушив на фронт. Та стара травма дала про себе знати, потім госпіталь у Кривому Розі, тривожні дні боротьби за життя… Проте 6 вересня 2022 свічечка життя Дмитра догоріла.

Юрій Строчик у перший березневий день 2022 року мобілізувався у Національну гвардію України, був розвідником першого розвідувального відділення. У важких боях пліч-о-пліч з побратимам боронив рідну землю. Зранку 10 травня 2023 року ворог розпочав танковий обстріл позицій ЗСУ в районі населеного пункту Спірне на Донеччині, де Юрій і прийняв свій останній бій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв-земляків та всіх захисників, які загинули, захищаючи Україну.

Почесне право відкрити меморіальні дошки було надано родинам захисників.

Чин освячення пам’ятних дошок здійснив настоятель місцевого храму.

До світлин загиблих Героїв лягли квіти, засвітили лампадки. Кожне слово, яке звучало в цей день з уст виступаючих, було присвячене нашим Героям.

Участь у заході взяли рідні, вчителі та учні школи, земляки, представники місцевої влади.

У цей сумний пам’ятний день представники Національної гвардії України разом із Турійським селищним головою вручили мамі Надії Строчик посмертну нагороду сина Юрія, який був єдиною її опорою, – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна пам’ять усім захисникам, які пролягли за Україну!

Слава Україні! Героям Слава!

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Знову сумна звістка: повідомили про загибель Героя з Волині.

Реклама Google

Telegram Channel