Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Батькам полеглого Героя з Волині вручили державну відзнаку сина

Вічна пам’ять Герою.

Фото: Фейсбук.

Батькам полеглого Героя з Волині вручили державну відзнаку сина

Відповідно до Указу Президента України уродженцю села Журавичі – старшому солдату Олегу Гонтарю присвоєно посмертно орден «За мужність» ІІІ ступеня

В адміністративному приміщенні Журавичівського старостинського округу Ківерцівської громади міський голова Олександр Ковальчук та начальник групи морально-психологічного забезпечення Луцького РТЦК та СП полковник Юрій Хом’як вручили батькам Героя – Валентині Семенівні та Василю Гавриловичу державну нагороду, якої був удостоєний їхній син.

Про це повідомляє Ківерцівська міська рада. 

Старший солдат Олег Васильович Гонтар загинув 19 січня 2023 року поблизу села Стельмахівка Луганської області.

Указ Президента України зачитав полковник Юрій Хом’як, зазначивши, що виконує почесну й водночас сумну місію, бо вручає державну нагороду Герою «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», на жаль, посмертно, адже він віддав за нашу свободу й незалежність найдорожче - своє життя! Тому передає цю високу державну відзнаку батькам Гонтаря Олега, аби зберегли її як пам’ять про ратний подвиг сина. Юрій Михайлович попросив у Валентини Семенівни та Василя Гавриловича вибачення, що не вберегли його від ворожої кулі у пекельному двобої з лютим ворогом.

Міський голова Олександр Ковальчук вручив матері Героя квіти та подякував батькам за те, що виховали сина справжнім патріотом. Олександр Миколайович також запевнив у всебічній підтримці родини.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про усіх полеглих борців за незалежність України.

Вічна слава і вічна пам'ять Героям України, які віддали своє життя за наше майбутнє!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У волинському селі на будівлі ліцею відкрили меморіальні дошки полеглим Героям-землякам (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel