Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На Волині пом'янули спалене село

Світла пам'ять!

Фото: Городищенська територіальна громада.

На Волині пом'янули спалене село

У Городищенській громаді вшанували 81 роковини спалення села Красний Сад

У Городищенській громаді відбулися заходи з вшанування пам’яті жителів спаленого у квітні 1943 року села Красний Сад. 

Про це розповідає Городищеньска територіальна громада. 

На пам’ятний захід прибули заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик, староста Михлинського старостинського округу Яніна Онищук і керівництво гуманітарного відділу.

 

 Заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знака на місці вбивства мешканців спаленого села.настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці села Михлин протоієреєм Назарієм відправили заупокійну літію біля встановленого пам’ятника загиблим красносадівцям на місцевому кладовищі.

«... Коли переглядаєш архівні документи, то в душі, наче хтось по живому, ріже гостим лезом... У чому була вина цих людей? Загинуло 104 жителя Касного Саду, з них 29 дітей - 20 шкільного віку, 8 дошкільнят і одне немовля... Їх просто... або розстрілювали, або проколювали багнетами, або різали голови... Пояснення трагедії, яка відбулася 81 рік тому, і після якої село Красний Сад зникло, немає. Як і немає пояснення звірствам, що кояться на території України сьогодні від рук російського агресора... Пам’ятаймо про всіх українців, які стали жертвами безпідставних воєн - тільки тому, що вони українці!», – зазначив у своєму виступі Віктор Білик, заступник голови Городищенської сільської ради.

Читайте також: «На Волині відбулася рада Церков: що обговорювали».

Реклама Google
 

 

Telegram Channel