Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Друг Артема Мілевського заперечує, що пропонував гравцям «Миная» по 5000 доларів

Ексзірка «Динамо» Артем Мілевський і його друг Сергій Третьяк.

Фото з instagram-каналу Артема МІЛЕВСЬКОГО.

Друг Артема Мілевського заперечує, що пропонував гравцям «Миная» по 5000 доларів

Аби вони «злили» перенесений матч київському «Динамо»

У середу, 17 квітня, відбувся перенесений матч 16-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зіграли «Минай» і «Динамо».

Гра пройшла в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Київський клуб здобув перемогу з рахунком – 3:1.

І ось після цієї гри розгорівся скандал, адже стало відомо, що перед матчем до двох футболістів «Минаю» звернулись з пропозицією програти гру «Динамо» та пропонували по 5 тисяч доларів.

За інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, гравці, яким пропонували «злити» матч київському «Динамо» – це Дмитро Нємчанінов та Євген Скиба. Їхні заяви вже кілька днів на розгляді у комітеті з етики та чесної гри УАФ.

У своїх поясненнях вони вказують, що на них вийшла людина, яка представилась дослівно: «Сергій, який веде стріми з Мілевським» (очевидно мова йде про друга ексгравця «Динамо» Артема Мілевського Сергія Третьяка).

Це було одразу після матчу «Миная» з «Оболонню». Після нього закарпатці ще лишалися у столиці, адже за кілька днів на них тут же чекав перенесений матч із «Динамо». І от перед ним ця людина, яка назвалася Сергієм, окремо зустрілася з Нємчаніновим і Скибою. Приводом для розмови стала нібито пропозиція взяти участь в ефірі на Twitch. Але вже в ході самої бесіди кожному було запропоновано 5 тисяч доларів за програш «Динамо».

Обидва футболісти відмовились, хоча їх переконували, що з рештою гравців вже проведені розмови і всі погодились. Про ситуацію футболісти розповіли керівництву, у клубі провели розслідування і спільно вирішили звертатись до футбольного правосуддя – в УАФ, в комітет чесної гри.

Сам Сергій Третьяк, друг відомого українського ексфутболіста Артема Мілевського, прокоментував sport.ua інформацію, що ніби-то він намагався підкупити гравців «Миная» Дмитра Нємчанінова та Євгена Скибу, аби ті «злили» матч.

– Ігор Бурбас у своєму телеграм-каналі написав, що це ви намагалися підкупити Нємчанінова і Скибу, пропонуючи їм по 5 тисяч доларів за програш «Динамо». Хочу почути вашу версію.

– Артем Мілевський закінчував кар’єру в «Минаї». І ми вирішили на «Твічі» зробити стрім із колишнім гравцем «Минаю» і нинішніми, запросивши Нємчанінова і Скибу. Вони сказали, що в них тренувальний режим і Любенович їх у такий час не відпустить. Я запропонував зустрітися на чай, Нємчанінов погодився.

У нас зайшла розмова про майбутній матч «Минаю» з «Динамо». Я знав, що «Шахтар» стимулював «Минай» у розмірі 100 тисяч за нічию і 150 за перемогу над «Динамо». Нємчанінов мені підтвердив цю інформацію. Але у мене була ще інсайдерська інформація, не можу розголошувати джерело, що деякі гравці «Минаю» мають намір злити матч «Динамо». Я прямо запитав у Нємчанінова: «Ходять чутки, що серед вас є щури, які не хочуть відбирати очки і збираються програти «Динамо–. Це правда?». Нємчанінов сказав, що це неправда. Я кажу: «Але ж ти починаєш у складі». Дмитро відповів: «Я починаю, тому що був у складі, коли матч перервали. Але я нічого не знаю про нечесну гру, яка планується».

Ну гаразд, раз не знаєш, дізнаюся у Скиби. Поїхав промацати його. Він теж підтвердив, що «Шахтар» стимулює «Минай», але спростував, що гравці ужгородського клубу мають намір здати матч. Тоді я йому сказав: «Я поставив фору – 1.5 «Динамо». Скиба відповів: «Я зроблю все, щоб твоя ставка не зіграла». Ми посміялися і розійшлися. А далі ви самі все бачили. Нємчанінов, який каже, що я йому нібито пропонував 5000 доларів, а він відмовився, якимось дивом забиває автогол. Ну смішно ж.

– По-вашому, «Минай» відмовився від преміальних «Шахтаря», щоб злити «Динамо»? Не розумію логіки.

– Ні. Я думаю, «Минай» грав чесно, крім Нємчанінова. Його дії та автогол виглядали підозріло.

– Так, а якою була ваша мета поїздок до Нємчанінова і Скиби? Чому ви ставили їм запитання про злив матчу і говорили, що поставили на – 1.5 «Динамо», адже ви їхали запрошувати їх на стрім?

– Я акціонер букмекерської контори в Іспанії. У нас пішли аномальні ставки на – 1.5 «Динамо». Я, щоб не втратити гроші, вирішив промацати – що відбувається в «Минаї». Тому я поїхав до Скиби і Нємчанінова, щоб у них запитати: чи будуть вони боротися? А тут ще привід хороший – запрошення на твіч.

– Ви були знайомі зі Скибою і Нємчаніновим до цієї зустрічі?

– Особисто ні, тільки заочно.

– Чому вони кажуть, що ви їм пропонували по п’ять тисяч доларів?

– Не знаю. Можливо, їм надходила від когось пропозиція, але точно не від мене. Я з ними зустрівся, щоб дізнатися, чи будуть вони грати чесно, щоб наша контора не втратила гроші.

– Вас уже викликали на допит до Комітету з етики та чесної гри УАФ?

– Так. Я вже дав свідчення в УАФ і надав скріни абсолютно безневинних листувань з Нємчаніновим і Скибою, де запрошував їх на спільний стрім, і не більше того.

– А раніше Ви були на допитках в УАФ чи поліції з приводу договірняків?

– Ніколи!

– Ви знайомі з Ігорем Бурбасом?

– Я його знати не знаю.

Читайте також: «А про шуби не згадували?» Двом гравцям «Миная» пропонували гроші за «здачу гри» київському «Динамо».

Реклама Google

Telegram Channel