Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«А про шуби не згадували?» Двом гравцям «Миная» пропонували гроші за «здачу гри» київському «Динамо»

Перемога не просто далася киянам.

Фото із сайту football24.ua.

«А про шуби не згадували?» Двом гравцям «Миная» пропонували гроші за «здачу гри» київському «Динамо»

Напевне, замало пропонували – лише 5000 доларів

Як відомо,17 квітня, відбувся перенесений матч 16-го туру Української Прем’єр-ліги, в якому зіграли «Минай» і «Динамо». Цей поєдинок мав відбутися ще 3 грудня минулого року на Закарпатті. Тоді команди вийшли на поле, але вже на другій хвилині пролунав сигнал повітряної тривоги, тому його не дограли.

Перенесена гра відбулася в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Київський клуб здобув перемогу з рахунком 3:1.

За інформацією спортивного журналіста Романа Бебеха, напередодні матчу двом футболістам «Миная» пропонували «здати матч» для київського «Динамо» за 5000 доларів США. Про це він розповів у власному телеграм-каналі «Бомбардир».

Роман Бебех поки відмовився розкривати ім’я фігуранта, який зробив цю пропозицію. Але зазначив, що особа вже потрапляла у схожі історії, хоч не є працівником жодного клубу.

Керівництво «Минаю» провело пояснювальну розмову з кожним футболістом команди та звернулося в Будинок футболу з проханням розібратися в ситуації.

Дивіться відеоогляд матчу «Минай» – «Динамо» – 1:3:

Як відомо, 13 вересня 1995 року «Динамо» зіграло свій перший матч на груповому етапі Ліги чемпіонів. У Києві команда з молодими Шевченком і Ребровим впоралася з грецьким «Панатінаїкосом» – 1:0.

А потім головний арбітр матчу іспанець Антоніо Лопес Ньєто повідомив в УЄФА про те, що офіційні представники «Динамо» давали йому хабар напередодні гри. У рапорті суддя написав, мовляв, українська делегація запропонувала йому і помічникам норкові шуби і 30 тисяч доларів. У підсумку київське «Динамо» було виключене з Ліги чемпіонів.

Читайте також: Скільки «Шахтар» платить суперникам «Динамо», щоб вони по-особливому старались.

Реклама Google

Telegram Channel