Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Вистрілив у землю, щоб захиститися: група цивільних напала на працівника ТЦК (Відео – 18+)

На оприлюднених кадрах службовець під час агресії з боку людей розмахує пістолетом й каже про необхідність викликати поліцію.

Фотоскрін з телеканалу «Суспільне».

Вистрілив у землю, щоб захиститися: група цивільних напала на працівника ТЦК (Відео – 18+)

Цей випадок зафіксовано у Чернівецькій області

Поблизу села Чорногузи, під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП напала група цивільних осіб. Військовий здійснив постріли у землю

Як повідомляє Чернівецький обласний ТЦК та СП, 20 квітня, поблизу села Чорногузи, під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

«Транспортний засіб представника ТЦК та СП було заблоковано, а до нього самого застосовано силу та погрози», – йдеться у дописі. 

Військовому довелося здійснити постріл для самозахисту

Військовослужбовець з метою захисту свого життя та здоров'я, здійснив постріли в землю. В результаті пострілу ніхто не постраждав. На місце події ним було викликано представників поліції.

У ТЦК наразі з'ясовують усі причини й обставини інциденту.

Також там нагадали про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

На оприлюднених кадрах службовець під час агресії з боку людей розмахує пістолетом й каже про необхідність викликати поліцію. Після цього двоє чоловіків кидають його на землю й у цей момент чути звуки пострілів.

Згодом Чернівецький обласний центр комплектування підтвердив Суспільному, що вони 20 квітня повідомляли про напад на працівника ТЦК, який у цьому відео.

Відтак за фактом інциденту між працівником ТЦК і групою цивільних у поліції відкрили два провадження:

= щодо погрози військовослужбовцю за зверненням працівника ТЦК,

= щодо перевищення повноважень військовим за зверненням 23-річного місцевого жителя.

Матеріали скерують за підслідністю до СБУ та ДБР.

Читайте також: Улюблена журналістка олігархів Коломойського та Палиці попросила пробачення у своїх глядачів.

Реклама Google

Telegram Channel