Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Президент Зеленський пообіцяв американцям розбити плани путіна до 9 травня (Відео)

«Ми пів року чекали. Але не просто сиділи, ми всі боролися разом».

Фотоколаж із сайту president.gov.ua.

Президент Зеленський пообіцяв американцям розбити плани путіна до 9 травня (Відео)

«Я розраховую, що ми зможемо витримати, що надійде ця зброя, про яку я сказав, вчасно, і ми зможемо відбити ворога»

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни планують до 9 травня захопити Часів Яр на Донеччині, але розраховує, що Україна зможе відбити ворога й розбити плани рф щодо повномасштабного наступу в червні.

Про це глава Української держави заявив в інтерв’ю NBC News (на фото), повну версію якого опублікувала пресслужба президента.

«росія хоче мобілізувати до 1 червня 300 тисяч бійців, ми до цього готуємось. До 9 травня росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр.

Я нещодавно був у регіоні, говорив із бійцями. Бійцям не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які повністю коригують артилерійський вогонь росії, і також не вистачає артилерійського снаряду.

Я розраховую, що ми зможемо витримати, що надійде ця зброя, про яку я сказав, вчасно, і ми зможемо відбити ворога. І потім розбити плани рф щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні».

Глава держави подякував Палаті представників Конгресу США, обом партіям, спікеру Майку Джонсону, Президенту Джозефу Байдену та всьому американському народу за підтримку України.

«Ми пів року чекали. Але не просто сиділи, ми всі боролися разом. Я хочу подякувати всій нашій команді й усій команді у Сполучених Штатах Америки, які робили все, щоб ми отримали позитивне рішення. Сьогодні воно нам стовідсотково дуже сильно допоможе. Я вважаю, що ця підтримка реально посилить Україну і Збройні Сили», – зауважив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що завдяки цій підтримці у нас буде шанс на перемогу. Але для цього важливо наповнити пакет саме тим, чого найбільше потребує Україна. Для відсічі російським окупантам нам потрібна дефіцитна зброя.

«Це й артилерія, і стратегічна далекобійна зброя, ATACMS – це все важливо, щоб не втрачати людей на фронті. Тому що ми їх втрачаємо через те, що у нас немає відповідної далекобійної зброї. Тому вона, а також протиповітряна оборона, яка так важлива, безумовно, сьогодні – це пріоритет», – сказав Глава держави.

За словами Президента, зараз Україна чекає на позитивне рішення Сенату й сподівається, що зможе одержати допомогу без затримок.

«Після стабілізації у нас є всі шанси отримати ініціативу. Для цього повинна прийти відповідна зброя», – підсумував Володимир Зеленський.

14 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

3-го квітня Зеленський заявив, що росія на 1 червня готується додатково мобілізувати 300 тисяч військовослужбовців. Згодом він додав, що після мобілізації додаткових 300 тисяч осіб росіянам знадобиться близько місяця на їхню підготовку, і не виключив, що згодом росія мобілізує ще більше людей.

Читайте також: «Максимально в окопах економимо снаряди».

Реклама Google

Telegram Channel