Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Максимально в окопах економимо снаряди»

«Зараз у мене завдання одне – вижити».

Фотоколаж із сайту ukrfootball.ua.

«Максимально в окопах економимо снаряди»

Футболіст, який воює у ЗСУ, зізнався, що відбувається на фронті

Колишній півзахисник «Інгульця», «Чайки» та ще ряду вітчизняних клубів Микола Стеценко (на фото), який із літа минулого року воює у ЗСУ, підтвердив інформацію багатьох ЗМІ про те, що українська армія зазнає серйозного снарядного голоду.

«Скажу так, майже все, що пишуть – правда. Ми намагаємося максимально економити снаряди і використовуємо їх тільки для вогневої підтримки наших штурмів або придушення ворожих атак. Просто так ніхто не стріляє, як це роблять орки. росіяни «х*рачать» набагато більше. Особливо це відчувалося в Авдіївці, коли вони почали потихеньку її забирати», – цитує Стеценка «Український футбол».

Він сказав купити 4 пікапи – і тоді мене відпустять грати у футбол. Вони коштують понад 20 тисяч доларів.

Колишній хавбек зізнався, що найстрашніша річ для нього – це побачити у небі «пташку». «Якщо ворожий дрон нас засік, і ми не встигли змінити позицію, то протягом двох-чотирьох хвилин починається обстріл. У цей момент потрібно скоріше застрибнути в бліндаж і сподіватися, що туди не буде прямого попадання. Після пострілу «Урагану» приліт відбувається протягом кількох секунд, тому потрібно діяти дуже швидко. Слава Богу, нам вдалося сховатися і «двохсотих» у моїй бригаді не було», – сказав воїн.

– Як ви думаєте, ви ще повернетеся у футбол? – запитав на закінчення розмови журналіст «Українського футболу» Андрій Піскун.

– Я дуже цього хотів би. У мене 97 матчів на професійному рівні, хочеться «добити» до «сотки». Але зараз у мене завдання одне – вижити. Дай Боже, щоб ми перемогли, і цей жах війни закінчився.

До речі

Раніше 28-річний Микола Стеценко відверто розповів, як опинився в лавах ЗСУ. 23 червня 2023 року він їхав підписувати контракт з одеським «Реалом Фармою», але по дорозі до стадіону зустрів представників ТЦК. «До мене просто на вулиці підійшли представники ТЦК і культурно попросили проїхати з ними до військкомату, а звідти мене вже не випустили. Я пройшов медкомісію і за два дні мене відправили в «учебку». Я не дійшов кілометр до стадіону, коли мене забрали», – розповів футболіст.
Він зазначив, що в ТЦК його могли відпустити, але поставили нереальну умову. «Представники «Реал Фарми» хотіли мені допомогти і переконати ТЦК, що я принесу більше користі, граючи у футбол, тим паче я навіть не служив. Але військком Малиновського РТЦК В’ячеслав Кушнеров, якого потім спіймали на хабарях і через місяць звільнили, поставив фантастичну умову. Він сказав купити 4 пікапи – і тоді мене відпустять грати у футбол. Вони коштують понад 20 тисяч доларів. Така сума була непідйомною для мене і клубу. У мене був на руках контракт із «Чайкою», але це теж не допомогло, броні в клубу немає. Ось так я опинився на службі», – поділився Стеценко.

Петро ПАС.

Реклама Google

Telegram Channel