Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Крупна риба»: схопили ексрегіонала,  який утікав з України

У квітні 2014 року Владислав Лук’янов разом із натовпом «козаків», гопників і російських «туристів» брав участь у захопленні міськвиконкому в Харцизьку на Донеччині.

Фотоколаж із сайту bastion.tv.

«Крупна риба»: схопили ексрегіонала, який утікав з України

Однак, ймовірно, наразі він фактично перебуває на волі, а інформація про його затримання з’явилась не просто так

Отже, Служба безпеки України заявила, що «взяла» колишнього народного депутата від забороненої «Партії регіонів», який сприяв російській збройній агресії. За даними ЗМІ, це – Владислав Лук’янов. Він намагався втекти з України. «Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку», – йдеться у повідомленні спецслужби.

У СБУ поінформували, що у 2020 році він став депутатом міськради Бахмута від забороненої партії ОПЗЖ. Після захоплення частини області депутат пішов на співпрацю з окупантами і «перереєстрував» власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. При цьому він сам переїхав на підконтрольну Україні територію та управляв компанією у віддаленому режимі.

«Саме він розпорядився регулярно сплачувати кошти до російського бюджету у вигляді «податків» та «зборів». Тим самим депутат фінансував військово-промисловий комплекс рф та її окупаційні угруповання, які воюють проти України. Також зловмисник публічно виправдовував збройну агресію рф, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Telegram-каналів. Згодом зловмисник вирішив втекти за кордон», – йдеться у повідомленні СБУ.

Як відомо, у квітні 2014 року Лук’янов брав участь у захопленні окупантами міськвиконкому в Харцизьку. Він також підтримував референдум щодо відділення Донбасу від України.

Тим часом за даними ЗМІ, насправді підозрюваного ексрегіонала затримали біля прикордонного пункту ще у лютому. Однак чомусь СБУ повідомила про це лише 10 квітня. Після затримання, ще 27 лютого, суд відправив Лук’янова під нічний домашній арешт без носіння електронного браслета. Тобто, фактично, він досі перебував на волі. Як зазначають у виданні Watchers.media, ймовірно, це пов’язано зі  «скандалом, що триває довкола очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, адже у свіжому пресрелізі СБУ про лютневе затримання Лук’янова вказано, що саме кіберфахівці Служби безпеки завадили втечі з України колишньому народному депутату від забороненої Партії регіонів».

Зазначимо, що Голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків. На час проведення перевірок він проходитиме службу в бойовому підрозділі безпосередньо на фронті. Це сталось після того, як журналісти «Слідство. Інфо» оприлюднили розслідування про майно сім’ї Іллі Вітюка.

Однак скандал ще більше розгорівся, коли потім співробітники ТЦК намагалися вручити повістку журналісту «Слідства. Інфо» Євгенію Шульгату. При цьому, як видно з відео, представників «військкомату» супроводжувала людина в цивільному. За інформацією джерел «Слідство. Інфо», це – працівник відділу кібербезпеки СБУ, щодо керівника якого проводили розслідування. Журналісти вважають, що у такий спосіб спецслужбовці хотіли помститися розслідувачу.

Марта САЛО.

Читайте також: «Журналістка «Волині» допомогла конгресменам США прийняти правильне рішення про допомогу Україні».

Реклама Google

Telegram Channel