Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Знайшов у кущах...  86 мільйонів гривень

Грабіжники заховали викрадені 250 тисяч гривень, понад 2 мільйони доларів та майже 77 тисяч євро у рюкзаках.

Фото із сайту npu.gov.ua.

Знайшов у кущах... 86 мільйонів гривень

Двоє чоловіків 25 березня пограбували банк «Південний» у Львові

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести майже по мільйону гривень застави львів’янам Віктору Тимощенку та Юрію Білоусу, яких підозрюють у пограбуванні банку «Південний», що на вулиці Володимира Великого.

За даними видання Захід.НЕТ, чоловіків підозрюють у викраденні майже 86 млн грн та дорогоцінних металів. Завдяки камерам спостереження поліція затримала грабіжників одразу після злочину. У суді один із підозрюваних сказав, що не грабував банк, а рюкзак з грошима знайшов під кущами.

Згідно з матеріалами справи, грабіжники потрапили у приміщення банку 24 березня, приблизно о 23:46. Їм вдалося відкрити металеві сейфи й викрасти 250 тис. грн, понад 2,1 млн доларів, майже 77 тис. євро, 530 фунтів стерлінгів. Загалом зловмисники завдали матеріальної шкоди на майже 86 млн грн.

Чоловіки мали з собою награбоване, радіостанцію, пінцети, ножі, свердло, ліхтарики, рукавички, балаклави та засоби для відкриття замків.

Один зі слідчих зазначив, що грабіжники вийшли з банку приблизно о 6:50 і втекли на автомобілі Opel Record. Через 10 хвилин після цього патрульна поліція Львівської області наздогнала їх на вулиці Городоцькій. Чоловіки мали з собою награбоване, радіостанцію, пінцети, ножі, свердло, ліхтарики, рукавички, балаклави та засоби для відкриття замків.

Адвокат одного з підозрюваних розповів у суді, що його підзахисний виховує маленьку дитину, є членом громадської організації «Вулиця наша» та займався волонтерством. 

Сам підозрюваний своєї провини не визнав і просив зменшити розмір застави. Чоловік запевняв, що рюкзак із грошима знайшов під кущами.

Однак суд відправив обох підо­зрюваних за ґрати. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
Telegram Channel