Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Назвали головні ознаки, чому сіль – дуже шкідлива

Люди, які споживають продукти з великим вмістом солі, мають високий ризик розвитку сечокам’яної хвороби.

Фото із сайту ukr.net.

Назвали головні ознаки, чому сіль – дуже шкідлива

Вона збуджує апетит і сприяє розвитку гіпертонії 

 Більшість людей споживають дуже багато солі: в середньому 9–12 грамів на день. Це – вдвічі більше за рекомендований максимальний рівень споживання.

У результаті ризики розвитку гіпертонії та інших захворювань серця та судин різко збільшуються, до того ж сіль сприяє затримці рідини в організмі, що призводить до ожиріння. Це підвищує навантаження на серце та нирки.

Норма споживання солі – не більше 5 грамів на день.
Норма споживання солі – не більше 5 грамів на день.

 До того ж так звана «схована» сіль міститься у хлібобулочних виробах, крупах, готових м’ясних (ковбаса, сосиски) та молочних продуктах. Міститься «біла смерть» і у майонезах, кетчупах, консервах та інших продуктах перероблювання, які також не є корисні.

Тому держави-члени ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров’я) домовилися до 2025 року зменшити глобальне споживання солі населенням на 30%. 

Марта САЛО.

Читайте також: Із хорошого сиру не зліпиш м’яча: підказки господиням​.

Реклама Google

Telegram Channel