Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Їдь, щоб не обганяли... Умнічка! Молодець! Татова доця»

Чим думав батько, коли дозволив своїй 9-річній доньці сісти за кермо автівки?

Фото із сайту oboz.ua.

«Їдь, щоб не обганяли... Умнічка! Молодець! Татова доця»

В Інтернеті стало популярним відео, на якому житель Львова посадив свою 9-річну дочку за кермо авто і знімав на телефон, як вона «рулить» містом

Дівчинка везла свого батька та їхнього собаку додому. І неповнолітня водійка, і пасажир, який хизувався цією поїздкою на своїй сторінці у соцмережі, не були пристебнуті пасками безпеки.

Невдовзі 31-річного блогера розшукала поліція. На громадянина склали два протоколи, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. «Автор думав, напевно, що то круто і прикольно «так жити». Але більшість правосвідомих громадян це справедливо  «захейтили». Що було закономірно. Бо то було не круто», – написав він.

Чоловік, до речі, на відео казав, як він пишається своєю донькою, та давав дитині поради щодо керування авто. «Їдь у своєму ряду. Не зупиняйся. Все-все. Молодець. Вирівнюйся, щоб тебе ніхто не обганяв. Умнічка! Молодець! Татова доця. Отак. Ще рік – і на гонки», – говорив львів'янин.

На відео 31-річний блогер прокоментував, як він пишається своєю донькою.

За це на нього склали протоколи за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) та ч. 2 ст. 126 (передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

«Коли дивилась це шокуюче відео, згадала випадок, про який писала у 2021 році. Публікація мала назву «Денис горів бажанням керувати автомобілем. Видно, умовив тата покататися…», – зазначила у своїй колонці журналістка львівського видання «Високий

Замок» Сюзанна Бобкова. – Трагедія сталася у селі Рясній-Руській, де за кермом BMW 525 загинув 11-річний хлопчик.

Тоді батько, який був у нетверезому стані, посадив свого сина за кермо, а сам зі своїм знайомим сів на заднє сидіння (власник авто – товариш батька). В якийсь момент дитина не впоралась з керуванням спортивного автокара… На камері  відеоспостереження було видно, як машина на швидкості злетіла у кювет… Від отриманих травм хлопчик помер на місці події.

Я тоді побувала у Рясній-Руській і поспілкувалась з мамою та бабцею загиблого 11-річного Дениса. Пам’ятаю досі очі убитої горем матері… Вона розповідала, що син часто просив у неї дозволу сісти за кермо. Вона не дозволяла. Тоді просив кермо у тата (він – колишній правоохоронець). Іноді батько  вчив Дениса їздити. Але самого за кермо не садив. У той злощасний день трохи  випив  і дозволив Денису їхати самому…

Як зупинити цю смертельну статистику? Чим думав батько, коли дозволив своїй 9-річній доньці сісти за кермо автівки? Важко це зрозуміти…».

На громадянина склали два протоколи.
На громадянина склали два протоколи.
Telegram Channel