Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Із хорошого сиру не зліпиш м’яча: підказки господиням

Хороший сир «потіє» жирами, сирний продукт покривається крапельками води.

Фото із сайту pinterest.com.

Із хорошого сиру не зліпиш м’яча: підказки господиням

Як відрізнити справжній від підробки

Спробуйте залишити сир без упаковки за кімнатної температури на 8–10 годин. Коли побачите, що він починає покриватися пліснявою і обвітрюватися, – то це хороший сир.

Якщо не помітите таких змін, швидше за все, – у вас сирний продукт.

Наступне – сир «потіє», це його нормальний процес. Коли продукт покривається крапельками води – він містить рослинні жири.

Натуральний сир не можна скачати в кульку. Спробуйте зробити це в долонях. Побачите в руках крихти – у вас хороший сир. А ось сирний продукт м’який, як пластилін.

І наостанок – відріжте невеликий шматочок сиру і крапніть на нього йод. Побачите зміну кольору на синій або зелений – це молочний продукт із крохмалем. Крохмаль у сир додають у якості загусника. Справжній сир не змінить свого кольору.

Ірина МАСЛОВА.

Маленькі секрети

Як легко натерти сир

= Щоб м’який сир не прилипав до тертки, його можна трохи підморозити. Досить покласти його на пів години в морозилку, і він стане досить твердим, щоб його швидко натерти.

Читайте також: З картоплі та моркви вдадуться чудові... котлетки.

Реклама Google

Telegram Channel