Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Луцькому районі представники міжнародних благодійних організацій високо оцінили інклюзивність комунальних закладів

За час співпраці з Асамблеєю людей з інвалідністю вдалося залучити більше 2 мільйонів гривень позабюджетних коштів.

Фото: facebook.com.

У Луцькому районі представники міжнародних благодійних організацій високо оцінили інклюзивність комунальних закладів

Торчинська територіальна громада є учасником проекту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні»

Голова Торчинської громади, Юрій Кревський зазначив, що проект, який реалізується в громаді, надзвичайно важливий для жителів громади і влади, бо в рамках проєкту вдалося зробити багато хороших речей.

 Про це йдеться на сайті громади.

На зустрічі з головою Торчинської громади Юрієм Кревським були присутні:

  • Гордон Реттрей - представник Європейського форуму людей з інвалідністю (Бельгія),
  • Хеймо Даттле - представник Християнська місія незрячих (Німеччина),
  • Лариса Байда - програмна директорка Національної Асамблеї людей з інвалідністю (Київ),
  • Юрій Васильченко, консультант з доступності НАІУ (Київ),
  • Ніна Пахомюк, обласний координатор проєкту (Луцьк).

За час співпраці з Асамблеєю людей з інвалідністю вдалося залучити більше ДВОХ МІЛЬЙОНІВ гривень позабюджетних коштів.

  • В рамках реалізації проєкту фінансову допомогу отримали більше трьохсот людей з інвалідністю на суму 1 070 820 грн. І на даний час фінансова допомога продовжує надходити людям.
  • Крім того, близько п'ятдесяти людей отримали технічні засоби реабілітації: візки інвалідні, палиці, милиці, ліжка багатофункціональні, матраци проти пролежневі, крісла-туалети тощо. Отрієнтовна вартість асистивних технологій - 400 тис.грн.
  • Також, завдяки проєкту вдалося значно покращити матеріальну базу Торчинської районної лікарні, забезпечивши інклюзивність закладу. Так для лікарні було закуплено: меблі та обладнання в гінекологічний кабінет (кушетка, ростомір, вага, гінекологічна лампа, стільці, столи, шафи тощо); пральна машина, ноутбуки, бойлер для гарячої води, меблі для двох гігієнічних кімнат (кушетки, шафи, тумбочки, поручні, змішувачі для душу тощо), кондиціонер. Всього обладнання та техніки було закуплено на суму близько 150 тис.грн.
  • Також вдалося покращити роботу соціальних робітників Центру надання соціальних послуг. Для них, завдяки проєкту було закуплено 5 велосипедів. Вартість 5 двоколісних транспортних засобів – 50 тис.грн.
  • Крім того, було реалізовано проект з облаштування доступного простору на базі Торчинської публічної бібліотеки. В рамках проєкту були закуплені меблі, техніка та встановлено пандус до бібліотеки. Вартість усіх закупок – близько 200 тис.грн. Проєкт триває. Ще має бути покладена бруківка та облаштовано вхідні сходи. Вартість цих робіт – 50 тис.грн.
  • Важливим напрямком реалізації проєкту – впровадження постуг превезення соціальним транспортом. На цю послугу грантодавці витратили близько 140 тис.грн. За час курсування соціального транспорту з лютого до березня цією послугою скористалося близько 400 осіб – представників незахищених верств населення. Соціальний транспорт – затребувана послуга в громаді, тому сподіваємося, що з травня, коли пройдуть усі тендерні процедури, соціальне таксі знову курсуватиме населеними пунктами громади.
  • Також, завдяки співпраці з НАІУ було реалізовано адвокаційний проект для підтримки мам, які виховують дітей з інвалідністю. Для проведення тренінгів запрошувалися спеціалісти та професійні тренери. В рамках проєкту було проведено творчий майстер клас для дітей з інвалідністю.
  • Крім того, в місцевий храм був закуплений переносний пандус. Вартість – 40 тис.грн.
  • Також за період реалізації проєкту було проведено дослідження ментального здоров'я людей з інвалідністю, пройдено триденне навчання лікарями місцевої лікарні, відвідано багато тренінгів та семінарів.

Гості відвідали Торчинську лікарню, поспілкувалися з головним лікарем Андрієм Коновалом та персоналом медичного закладу.

Також побували у Торчинській публічній бібліотеці та оцінили роботу доступного простору на базі бібліотеки.

Далі делегація відвідала Відділення стаціонарного догляду в Білостоці. Поспілкувалися з керівництвом та жителями відділення, відзначивши хорошу роботу закладу.

Після цього закордонні гості відвідали Миколу Добродія з Садова, який від НАІУ отримав інвалідного візка. Були вражені працьовитістю сільських жителів, адже пан Микола на час зустрічі, попри стан здоров'я, допомагав дружині по господарству - чистив кукурудзу.

Наприкінці зустрічі делегація відвідала прийомну сім'ю Семенюків з Усич. Присутні із захопленням слухали розповідь мами великого сімейства. Пані Алла розказувала, як любов та турбота зцілює її діток. Бо ніякий, навіть найкращий, інтернат, не дасть малечі родинного тепла та затишку.

Представники донорських організацій, Гордон Реттрей та Хеймо Даттле висловили своє задоволення від результатів реалізації проєкту в громаді, а також пообіцяли шукати нових можливостей для підтримки соціального напрямку у громадах України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Священник-митець з Волині проводить арттерапію для поранених воїнів.

Реклама Google

Telegram Channel