Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Чому співак Іван Попович святкував своє 75-річчя не у Києві

Іван Попович.

Фото Главком.

Чому співак Іван Попович святкував своє 75-річчя не у Києві

Народний артист пояснив, чому відзначав ювілей у Львові і Ужгороді, але не в столиці

Народний артист Іван Попович відзначив би сьогодні своє 75-річчя у Національному палаці «Україна», але не має грошей на його оренду. Про це легенда української естради розповіла в інтерв’ю «Главкому».  

«Я би хотів провести концерт у Національному палаці «Україна». Наскільки мені відомо, за оренду палацу треба платити пів мільйона гривень. Таких грошей я не маю, і не знаю, до кого звертатися», – зазначив Попович. 6 лютого відбувся концерт співака у Львові, а сьогодні, 22 квітня, він порадує своєю творчістю жителів і гостей Ужгорода. 

На питання про те, чи зважає Міністерство культури на такі дати, як 75-річчя легенді української естради, артист заявив, Мінкульт не має до Палацу культури діла.

«Палац підпорядкований Державному управлінню справами президента. Палац фактично на самоокупності. Хіба що Міністерство напише листа із проханням знизити цю оренду. Можливо, Міністерство культури має на це якісь кошти», – додав Попович.

Нагадаємо, сьогодні, 22 квітня, співак та композитор Іван Попович відзначає свій 75 день народження. За своє життя Іван Попович став співаком-легендою, його називають «закарпатським соловейком» і поруч із Василем Зінкевичем та Назарієм Яремчуком він вважається одним із зачинателів «класичної» української естради.

Реклама Google

Telegram Channel