Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Луцьк отримав когенераційну установку на ще одну котельню

Перша із установок була введена в експлуатацію на початку року.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Луцьк отримав когенераційну установку на ще одну котельню

В рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного між ДКП «Луцьктепло» та USAID, місто Луцьк отримало другу когенераційну установку для забезпечення електроенергією однієї з котелень підприємства

Меморандумом про співпрацю ДКП «Луцьктепло» та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) передбачено передачу підприємству двох когенераційних газових установок (КГУ) для забезпечення електроенергією власних потреб двох квартальних котелень.

Про це інформує Луцька міська рада.

Перша із установок була введена в експлуатацію на початку року, повністю забезпечуючи електроенергією на власні потреби одну із найбільших котелень Луцька.

Зі слів Луцького міського голови Ігоря Поліщука, «отримання таких установок для нашого підприємства є дуже актуальним рішенням, адже дозволяє зменшувати витрати на електроенергію і ставати менш залежним від енергоносіїв. Очікується, що впродовж опалювального сезону ця установка даватиме близько 3 млн грн економії. Тож поряд із тим, що підприємство безкоштовно отримало ці дві установки вартістю близько 40 млн грн від USAID ПЕБ, – це неабияка підтримка, яка також дозволить фінансово оздоровити підприємство. Надзвичайно вдячні за це американському народу».

До слова, економічна ефективність від роботи першої КГУ в березні 2024 року склала майже 800 тис грн. Очікується, що впродовж опалювального сезону установка економитиме для підприємства 4,4 млн грн.

Як зазначає директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, влаштування нині отриманої другої когенераційної установки розпочнеться найближчим часом: «Підприємство готується до початку будівельно-монтажних робіт на об’єкті, і вже наступного місяця буде оголошено тендер на їх проведення».

Блочно-модульна когенераційна установка (КГУ) контейнерного виконання типу Flexi 350 є комплектним обладнанням для комбінованого виробництва електричної та теплової енергії шляхом спалювання природного газу.

Підбір обладнання здійснювався, виходячи з власних потреб котельні в електроенергії. Тобто, робота когенераційної установки дозволить відмовитися від споживання електрики із зовнішньої мережі та вберегти споживачів котельні від відсутності тепла і гарячої води на випадок перебоїв чи довготривалих аварійних відключень електропостачання. Більше того, вироблена установкою теплова енергія передаватиметься в загальну теплову мережу, щоб в подальшому забезпечити комфорт в 45 житлових будинках та 7 об'єктах соціальної сфери.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: В одній із громад на Волині екологи виявили звалище відходів.

Реклама Google

Telegram Channel