Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Луцький міський голова відповів на звинувачення щодо обіцяних військовослужбовцям квартир

Забудовник, який будував на своїй приватній землі, виконав робіт для міста на 10,5 млн грн.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Луцький міський голова відповів на звинувачення щодо обіцяних військовослужбовцям квартир

Перед початком пленарного засідання 58-ї сесії міської ради міський голова Ігор Поліщук дав вичерпні пояснення на необґрунтовані звинувачення депутата Алли Надточій (Громадянський Рух фракція «Свідомі») щодо журналістського розслідування одного з інтернет-видань

У ньому йде мова про те, що військовослужбовці не отримали обіцяні міським головою 8% квартир у житловому комплексі, що на вулиці Володимира Івасюка, 14в (колишня Даньшина).

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Ігор Поліщук нагадав, що у 2018 році він не був міським головою.

«А описана вами ситуація і ситуація, яку ми розбирали на минулій сесії, радикально відрізняються. Щонайперше, той забудовник, про якого ви згадуєте, будував на своїх приватних земельних ділянках, які викупив за гроші в інших людей. А той забудовник, про якого я згадував, – Покровський – отримав вільну земельну ділянку комунальної власності під зобов'язання виділити 8% квартир. Приватна земля, що належить забудовнику і вільна земельна ділянка 70 сотих, яку забудовник отримує і яка коштує більше мільйона доларів (за оцінками експертів) – це абсолютно різні речі», – зазначив він. 

«У випадку із забудовником, якого ви згадуєте, виділення квартир чи якихось інших благ – це виключно його приватна благодійна ініціатива. Саме він і несе відповідальність за виконання своїх ініціатив. Йому сесія міської ради ніякої землі не виділяла. На відміну від забудовника, про якого я згадував на минулій сесії (йдеться про Андрія Покровського)», –  наголосив міський голова.

Ігор Поліщук також поінформував депутатів, що забудовник, який будував на своїй приватній землі, виконав робіт для міста на 10,5 млн грн.

«Повідомляю, що цим забудовником було виконано будівництво каналізаційно-насосної станції та напірного колектора за шість мільйонів гривень, які прийняті у міську комунальну власність (є відповідне рішення міської ради). На півтора мільйона гривень здійснено реконструкцію трансформаторної підстанції, яка обслуговує весь район. Здійснено реконструкцію газорозподільчої станції (також обслуговує весь район) за два з половиною мільйони гривень. Виконано інших робіт, що не належать до будинку, ще на півмільйона гривень», – наголосив Ігор Поліщук.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцьк отримав когенераційну установку на ще одну котельню.

Реклама Google

Telegram Channel