Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Центр денного перебування дітей дошкільного віку – у Божому храмі Нововолинська

Простір для дошкільнят розрахований на 30 діток.

Фото: facebook.com.

Центр денного перебування дітей дошкільного віку – у Божому храмі Нововолинська

Ініціативу реалізував Благодійний фонд «Карітас Волинь» завдяки участі у проєкті ACTED «Забезпечення розширення економічних прав і можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED) у співпраці з міжнародною організацією ACTED, з Нововолинською міською радою та благодійниками

Цей проєкт почав діяти з серпня 2023 року і спрямований на підтримку жінок ВПО, одиноких матерів, жінок у складних життєвих обставинах, які хочуть розвиватися, займатися власною справою, здобути освіту, працевлаштуватися, але не мають, де залишити дитину.

У середу, 25 квітня, в частині приміщення церкви святих Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ відбулося відкриття простору для дітей віком від 3 до 6 років. Для хлопчиків та дівчаток тут створені якнайкращі умови: зроблено якісний ремонт, придбано яскраві зручні меблі, розвиваючі ігри. І вже першого дня діти почала все це активно обживати- лунав дзвінкий сміх, де вони забавлялися.

Простір для дошкільнят розрахований на 30 осіб. Працюватимуть дві групи з 9.00 до 13.00 з понеділка по п'ятницю. З дітьми проводитимуть розвиваючі заняття, активні ігри, підготовчі уроки до школи. 

Директор БФ «Карітас - Волинь», він же – настоятель згаданого храму отець Володимир Кметь подякував численним спонсорам, трудовим колективам підприємств «Кроноспан», «ВМК», «Імперія жирів», підприємцям шахтарського міста та області за надання фінансової і матеріальної підтримки.

В урочистості взяли участь і виступили заступниця міського голови Ніна Шумська, голова наглядової ради ТОВ « Імперія жирів» Василь Рубчук, координатор проєкту Вікторія Скриннікова. Присутніми також були депутати Нововолинськоі міської ради - начальниця управління соціальної та ветеранської політики Валентина Журавська, начальниця Центру ПМСД Ольга Попіка, представники управління освіти, міжнародної організації ACTED, благодійники та мешканці міста. 

До речі, активною опорою в реалізації цього проєкту була співпраця з МО АСТЕD ( Канада). Її представниця пані Ірина у своєму виступі висловила схвалення з приводу відкриття такого чудового центру й зазначила, що це вже 13-й подібний заклад в Україні.

Центр денного перебування дітей дошкільного віку, який знаходиться за адресою: вулиця Митрополита Шептицького, 18, освятив владика Йосафат Олег Говера.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волиняни передали комплекси «Starlink» на потреби ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel