Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Лучани вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня, в Україні відзначають 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Лучани вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня в Україні відзначають 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці

У Луцьку відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», що на меморіальному комплексі «Вічна слава». Участь у заході взяв міський голова Ігор Поліщук, представники обласної влади, ліквідатори, небайдужі громадяни.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Це одна з найбільших техногенних катастроф за історію людства. Кількість постраждалих людей під час аварії, за багато років після неї дуже багато і їх важко порахувати. Ми й нині відчуваємо її наслідки. Це ще одне нагадування нам, наскільки треба бути обережним і відповідальним. Сьогодні вірно сказав один з ліквідаторів, тоді вони побороли невидимого ворога – радіацію. Змогли ліквідувати аварію. А нині, на жаль, українці борються з видимим ворогом – росіянами. Змогли подолати тоді і тепер зможемо перемогти російського ворога», – наголосив Ігор Поліщук.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів, присутні згадали про їхній подвиг та самопожертву, завдяки яким вдалося мінімізувати жахливі наслідки катастрофи для України та світу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Тренер дитячої спортивної школи виборов «золото» на обласному чемпіонаті з легкої атлетики.

Реклама Google

Telegram Channel